Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov a scos la licitaţie a 5-a oară proiectul trenului metropolitan. Primele patru au fost anulate din lipsă de oferte

Publicat

pe

Primăria Brașov a lansat o nouă licitație pentru proiectul trenului metropolitan, patru licitații fiind până acum anulate din lipsă de oferte. A cincea procedură este un contract de aproape 3 milioane lei pentru un ,,plan investițional” cu doar șase trasee (licitațiile anterioare erau pentru 9 linii) și include propuneri pentru ,,rafinarea ideii investiționale într-un tren metropolitan : ,,Obiectivul general al acestui contract este de a sprijini Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov în rafinarea ideii investiționale într-un proiect de tren metropolitan (TM) în zona metropolitană Brașov și posibil în exteriorul acesteia (aria de influență)”, potrivit documentației din Sistemul Electronic de Achiziții Publice -SEAP. Contractul include analiza pentru eventuala electrificare a căii ferate și achiziția de material rulant.

Planul investitional va analiza oportunitatea și va prioritiza intervențiile care urmează apoi a fi pregătite în etapa următoare la nivel de SF: (A) Din punctul de vedere al rutelor/liniilor care vor fi deservite de serviciul de tren metropolitan vor fi analizate T1… T6): T1 Brașov – Dârste – Timișu de Jos – Timișu de Sus – Predeal T2 Brașov – Bartolomeu – Cristian – Râșnov – Zărnești T3 Brașov – Bartolomeu – Ghimbav – Codlea T4 Brașov – Bartolomeu – Stupini – Bod – Feldioara – Rotbav T5 Brașov – Hărman – Prejmer – Chichis – Ozun – Sfântu Gheorghe T6 Brașov – Hărman – Budila – Teliu – Întorsura Buzăului.

Durata contractului este de 5 luni, iar ofertele pot fi depuse până pe 16 iunie, transmite economedia.ro.

Proiectul liniei de tren la Aeroportul Brașov – Ghimbav (aeroportul va fi inaugurat la 15 iunie) încă nu are semnat contractul de finanțare și din acest motiv nu a fost lansat în licitație, deși Ministerul Transporturilor l-a aprobat încă din decembrie 2021, iar Guvernul din august 2022, a transmis Compania CFR Infrastructură la solicitarea Economedia. Despre linia de tren Brașov – Aeroport Brașov (Ghimbav) se discută încă de la sfârșitul anului 2021, atunci când lucrările la aeroport erau la doar la 75% execuție și nu exista un termen concret pentru operaționalizarea acestuia (iunie 2023). Potrivit proiectului, linia de tren va avea o lungime totală de 21,5 kilometri, cuprinde trei podeţe şi un pod, va fi construită în 3 ani, iar valoarea totală este de 739 milioane de lei din care construcţii şi montaj 538 de milioane lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes