Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Brașov a lansat licitația pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice de la Parcul Titulescu

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov a lansat licitația privind achiziția unei stații electrice duble și a două stații simple pentru încărcarea autoturismelor electrice, stații care vor fi amplasate pe bulevardul Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice. Valoarea estimată a achiziției este de 672.268,91 lei  + TVA, finanțare de la bugetul local. 

,,Astăzi am lansat licitația pentru stațiile de încărcare pe care le vom amplasa pe Nicolae Iorga, în parcarea amenajată pentru mașinile electrice. Încă de la aprobarea Planului privind mobilitatea urbană și a celui privind calitatea aerului am anunțat că vom lua toate măsurile necesare pentru reducerea poluării din orașul nostru, care este cauzată în mare măsură de traficul auto. Una dintre zonele afectate este zona centrală.

Tocmai de aceea am început implementarea mai multor măsuri care să descurajeze circulația autoturismelor și să încurajeze utilizarea mijloacelor de transport prietenoase cu mediul. Pe lângă transportul în comun electric, încercăm să promovăm cât mai mult utilizarea autoturismelor electrice, prin crearea de facilități deținătorilor acestora. Pe lângă locurile dedicate, ei vor avea posibilitatea de a utiliza și stațiile de încărcare rapidă pe care le vom amplasa acolo. Municipalitatea va amplasa în perioada următoare, pe lângă cele de pe Iorga,  alte 15 stații, cu finanțare de la AFM.

Chiar dacă în acest moment avem doar 73 de autoturisme electrice înmatriculate în municipiul Braşov, cu siguranţă numărul acestora va creşte în următoarea perioadă. Acum vreo doi ani erau doar nouă. Ponderea cea mai importantă, cel puţin în acest moment, va fi a turiştilor cu maşini electrice, în special din Bucureşti, care vor putea călători către Braşov şi Poiana Braşov, având siguranţa că îşi pot încărca maşinile“, a declarat primarul George Scripcaru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes