Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria Braşov a lansat ghidul de finanţare a proiectelor sportive. 6 milioane de lei pentru cei care doresc să contribuie la dezvoltarea sportului braşovean

Publicat

pe

Cei care doresc să contribuie la dezvoltarea sportului braşovean, atât la nivel profesionist, cât şi de amator, pot să aplice pentru finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului, anul acesta suma totală pusă la bătaie pe ghidul de finanţare destinat acestui tip de proiecte fiind de 6 milioane de lei.

Publicitate

Primăria Braşov a anunţat vineri că a lansat apelul pentru finanţarea proiectelor sportive, data limită pentru depunerea propunerilor fiind 20 iunie.

Primarul Allen Coliban a susţinut că, pe baza experienţei de anul trecut, ghidul a fost îmbunătăţit, astfel încât cluburile sportive braşovene sau ONG-urile care doresc să organizeze evenimente sportive în Braşov să poată accesa mai uşor aceste fonduri nerambursabile.

„Una dintre modificările majore este cea referitoare la alocarea fondurilor pe categorii de finanţare. Astfel, „Sportul pentru toţi” are alocată suma de 2 milioane de lei, iar „Sportul de performanţă” beneficiază de o finanţare de 4 milioane de lei. O altă modificare este cea referitoare la comisia de evaluare: dintre cei 7 membri, 4 sunt experţi în domeniul finanţărilor neambursabile şi al sportului. De asemenea, solicitanţii vor putea depune cererile de finanţare şi electronic, prin intermediul site-ului primariabrasovenilor.ro. În felul acesta reuşim să sprijinim, în mod real, dezvoltarea sportului de performanţă la toate cluburile din Braşov, nu doar la cele publice, şi, în acelaşi timp, reuşim să creştem numărul practicanţilor de sport la nivel de amatori, mai ales că sportul, de performanţă sau amator, creşte nivelul de sănătate al unei comunităţi”, a declarat primarul Allen Coliban.

Publicitate

Conform ghidului de finanţare, sunt eligibile organizaţiile care desfăşoară programe/proiecte/activităţi sportive, conform Statutului înregistrat la instanţă şi au, printre scopuri şi obiective, activităţi cu caracter sportiv, cu sediul sau filiala în municipiul Braşov şi îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes