Connect with us
Publicitate

Social

Primăria Brașov a lansat abia ieri licitația pentru programul „cornul și laptele”. Valoarea contractului depășește 6 milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Deși anul școlar a început oficial de câteva zile, autoritățile din Brașov încă nu au reușit să le pună elevilor pe bănci produsele din programul „cornul și laptele”. Municipalitatea a lansat abia ieri licitația pentru achiziția acestor produse alimentare, astfel că școlarii vor mai avea de așteptat până vor primi lactate, mere și produse de panificație.

Conform bzb.ro, în anunțul publicat în sistemul de achiziții publice valoarea totală a contractului este de 6.255.593 lei, TVA inclus. Din această sumă, 2.668..068 lei este valoarea estimată a produselor de panificaţie, 2.438.203 lei vor costa lactatele, iar 1.149.321 lei este prețul estimat al merelor.

Costul estimat pentru porţia de mere este de 0,70 lei, pentru porţia de lactate de 0,99 lei, iar pentru produsele de panificaţie de 0,65 lei. Numărul total de preşcolari şi elevi care vor beneficia de aceste produse în anul şcolar 2022 – 2023 este de 22.804.

Ofertele vor putea fi depuse până în data de 10 octombrie, iar apoi dosarele depuse vor intra în evaluare, după care vor mai urma alte proceduri birocratice până la semnarea contractelor. Asta înseamnă că, în cel mai bun caz, copiii care învață în școlile din Brașov ar putea primi aceste produse în aproximativ două luni, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat.

Publicitate

Primăria Brașov a impus și reguli stricte pentru firmele care vor să ia parte la licitație. În caietul de sarcini se arată că produsele lactate nu trebuie să aibă adaos de lapte praf sau zahăr, acesta fiind o condiţie stabilită de Guvern de mai mulţi ani. Acestea vor avea un conţinut de grăsime de minim 1,8% şi un conţinut de proteine de minim 3,2%. Porţia de lapte trebuie să aibă minim 200 ml, iar cea de iaurt o greutate de 125 g.

În cazul merelor, acestea trebuie să aibă cel puțin 100 de grame şi să facă parte din acelaşi soi. Fiecare măr se va distribui ambalat individual şi trebuie să facă parte din categoria „extra”. În ceea ce priveşte produsele de panificaţie, porţia va avea 80 de grame şi vor fi făcute din făină integrală.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes