Connect with us
Publicitate

Social

Primăria a făcut plata către recenzori. Aproape un milion de lei a costat recensământul în Braşov

Publicat

pe

Astăzi, 18 noiembrie, primăria a făcut viramentele pentru plata celor 333 de recenzori care au optat pentru plata prin virament bancar, iar de mâine vor începe plățile pentru cei 8 care au solicitat plata prin numerar, aceștia din urmă urmând să fie contactați telefonic pentru a își ridica sumele cuvenite.

Publicitate

Suma totală plătită de primărie pentru activitatea de recenzare la nivelul municipiului Brașov, pe baza datelor primite de la Institutul Național de Statistică, este de aproape 1 milion de lei (946.735 de lei), fonduri de la bugetul de stat, din care 920.042 lei au fost plătiți prin virament bancar, iar 26.693 lei vor fi plătiți prin casieria primăriei.

La nivelul municipiului Brașov activitatea de recenzare a fost desfășurată de 312 recenzori, 14 recenzori ARA (autorecenzare asistată), 15 recenzori șefi și un coordonator.

Vă reamintim că în perioada 1 februarie – 31 iulie 2022 s-a desfășurat Recensământul Populației și Locuințelor 2021, recensământ care a cuprins 3 etape: 1 februarie – 13 martie: preluare date din surse administrative şi populare bază de date RPL 2021; 14 martie – 27 mai: autorecenzare online; 31 mai – 31 iulie: colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor). Data de referință pentru recensământ a fost 1 decembrie 2021.

Publicitate

Potrivit INS, pe 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapă de colectare a datelor de recensământ, atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât și prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.

Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane).

Primele rezultate ale  Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. Primul recensământ înregistrat în țara noastră este cel din 1859-1860. Recensământul din acest an a fost de fapt programat pentru anul 2021, dar a fost amânat din cauza pandemiei. Acesta este cel de-al 13-lea recensământ. Cel de-al 12-lea recensământ a avut loc în România în anul 2011.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) este o cercetare statistică de mare anvergură, care are ca obiectiv prioritar producerea de statistici oficiale naţionale şi europene, sub forma unor indicatori, în condiţii de calitate, privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes