Connect with us
Publicitate

Administrație

Primăria a demarat o nouă etapă de dezinsecție și de combatere a căpușelor. Se face deratizare şi în şcoli

Publicat

pe

Publicitate

De marți, 22 iunie, Municipalitatea a demarat o nouă campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov și de tratamente împotriva căpușelor. Tot în această perioadă se derulează și campaniile de deratizare, dezinsecție, dezinfecție în incinta unităților de învățământ și instituțiilor publice din municipiul Brașov.

Având în vedere condițiile meteo care favorizează apariția țânțarilor și căpușelor, ploi, urmate de zile cu soare, am luat decizia de a demara o nouă campanie de dezinsecție a tot ceea ce înseamnă domeniul public, atât cu ajutorul tunurilor montate pe mașini, cât și cu operatori la sol. În această perioadă vom efectua o nouă campanie de combatere a căpușelor, în întreg municipiul Brașov, în tot ceea ce înseamnă parcuri, spații de joacă, locuri de picnic și toate suprafețele verzi aflate în proprietatea municipiului Brașov. În paralel, tot de ieri, am început campania de DDD-uri în toate unitățile de învățământ din municipiu, care include activități de combatere a rozătoarelor, a insectelor și dezinfecția tuturor spațiilor din interiorul clădirilor, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Produsul utilizat pentru combaterea insectelor adulte este Cymina Plus, având substanță activă cipermetrin, iar pentru combaterea larvelor produsul utilizat este Biopren 50 LML, având substanță activă S-metopren.

În cazul tratamentelor pentru combaterea căpușelor în zonele de agrement (parcuri, locuri de joacă, locuri pentru plimbat animalele de companie etc.), produsul utilizat este Deltatim Plus, având substanță activă deltametrin.

Publicitate

În unitățile de învățământ vor fi utilizate următoarele substanțe:

  • pentru deratizare, substanța utilizată este Agrorat Wax Blocks, substanță activă brodifacoum;
  • pentru dezinsecție, substanța utilizată este Super Killer 25T EC, substanță activă cipermetrin;
  • pentru dezinfecție, substanța utilizată este Huwa San TR50, substanță activă peroxid de hidrogen.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de tre Ministerul Sănătății.

Facem un apel la apicultorii brașoveni ca, în perioada execuției tratamentelor pentru combaterea căpușelor și a serviciilor de dezinsecție pe domeniul public și privat, să ia toate măsurile necesare în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes