Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prima sentinţă definitivă în dosarul „Şpagă în spitalele Covid din Braşov”. Poliţistul care sifona date din dosar a primit şase ani de închisoare

Publicitate

Publicat

pe

Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat în dosarul în care fostul șef al Biroului de Operațiuni Speciale Braşov a fost prins că „sifona” din dosarul „Şpagă în spitalele Covid din Braşov”. Mirică Emanoil a fost condamnat luni, 30 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov la 5 ani și 4 de închisoare, sentința fiind una definitivă.

Publicitate

Mirică a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru compromiterea intereselor justiţiei, luare de mită, în formă continuată și trafic de influenţă, în formă continuată.

În primă instanţă, Emanoil Mitrică primise o pedeapsă de şase ani de închisoare de la Tribunalul Braşov, însă magistraţii Curţii de Apel Braşov au redus-o la 5 ani şi 4 luni.

În timpul anchetei, procurorii anticorupție au dispus interceptări ale suspecților, aceste activități fiind executate de către ofițerii de poliție din cadrul I.G.P.R. – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov, coordonați de Mirică.

Publicitate

Cu această ocazie, în perioada 10 aprilie – 23 octombrie 2020, după ce inculpatul Mirică Emanoil, în calitatea menționată mai sus, ”a aflat cu exactitate aspectele cercetate și persoanele vizate de anchetă, ar fi comunicat aceste informații omului de afaceri, îngreunând urmărirea penală care se desfășura în cauza. Pentru a conferi o anumită greutate celor transmise, ofițerul de poliție i-ar fi pus la dispoziție omului de afaceri un înscris ce conținea un rezumat fidel al unei încheieri de ședință, în care erau prezentate informațiile de mai sus”, transmiteau anchetatorii la acea vreme.

Informațiile privind ancheta au fost comunicate de către omul de afaceri brașovean partenerului său, Popa Marius Cristian, la data faptelor consilier local în municipiul Săcele (cercetat în cauza privind achizițiile supraevaluate din spitale). Știindu-se interceptați, cei doi inculpați au devenit mult mai precauți și și-au schimbat totodată și modalitatea de comunicare, îngreunând astfel ancheta.

”Pentru aceste servicii, dar și în schimbul promisiunii de a-și folosi influența pe care a pretins că o are pe lângă ofițeri de poliție și procurori din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Brașov, pentru a afla mai multe detalii despre mersul anchetei și pentru a influența cursul acesteia în direcția unei soluții de clasare, inculpatul Mirică Emanoil ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite”, arată DNA.

Acum două săptămâni, Tribunalul Brașov i-a condamnat în prima instanță şi pe consilierul local din Săcele Popa Marius Cristian, cât și pe fostul lider al PNL Săcele şi Consilier Judeţean, Andi Kadas, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare în dosarul „Șpagă în Spitalele Covid din Brașov”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes