Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis după tragedia din Bucegi: „Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi. Foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire”

Publicat

pe

Klaus Iohannis, președintele României, a vorbit de la Summitul NATO organizat în Statele Unite ale Americii despre cazul femeii atacate și ucise de urs pe traseul Jepii Mici în cursul zilei de marți – 9 iulie 2024. Președintele României a spus miercuri, la o zi după tragedie, că România are destui specialiști în materie și e cazul să vină „cu o soluție legislativă care respectă toate normele europene, dar respectă și viața oamenilor”. Klaus Iohannis a subliniat că „Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos în România trebuie să înțelegem că nu putem să lăsăm oamenii să fie omorâți de animale”.

Klaus Iohannis: „Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire”

„Cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. M-a șocat… Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă acolo, pentru familia ei”, a spus Klaus Iohannis, potrivit europafm.ro.

Președintele României: „Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos în România trebuie să înțelegem că nu putem să lăsăm oamenii să fie omorâți de animale”

„Dar îmi pare rău pentru România fiindcă avem resurse naturale incredibile și nu prea știm să le gestionăm cum trebuie. Problema cu urșii nu este deloc nouă și clasa politică a reacționat de fiecare dată la aceste incidente nefericite doar punctual. Este o mare emoție, se convoacă o ședință de Guvern, se discută în Parlament după care trecem mai departe.

Publicitate

Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos în România trebuie să înțelegem că nu putem să lăsăm oamenii să fie omorâți de animale. Cum nu cred că animalele trebuie să fie omorâte doar pentru distracție. Dar calea de mijloc trebuie găsită”, a mai spus președintele României.

Klaus Iohannis: Avem destui specialiști în materie. E cazul să vină „cu o soluție legislativă care respectă toate normele europene, dar respectă și viața oamenilor”

„Și eu sper că de data aceasta cei responsabili să găsească o soluție reală. Este, între timp, evident că avem prea mulți urși, prea multe incidente unde oameni sunt răniți sau chiar uciși de urși și nu se poate continua în stilul acesta. Nu sunt nici vânător, nici specialist în materie, dar avem destui și este cazul să vină cu o soluție legislativă care respectă toate normele europene, dar respectă și viața oamenilor. Nu putem să protejăm animale în detrimentul oamenilor”, a subliniat Klaus Iohannis.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Ursul respectiv ar trebui să fie gestionat cumva. Iar singurele metode sunt acele metode legate fie de eutanasiere, fie de împușcare. O astfel de măsură nu poate fi decât aprobată prin lege. Voi elabora un act normativ cu putere de legislație primară în acest sens”

„În opinia mea, orice urs care se apropie la o distanță suficientă de o așezare umană, fie că discutăm despre un mare municipiu din România, sau de un mic sat de munte, cred că ursul respectiv ar trebui să fie gestionat cumva. Iar singurele metode sunt acele metode legate fie de eutanasiere, fie de împușcare. O astfel de măsură nu poate fi decât aprobată prin lege. Voi elabora un act normativ cu putere de legislație primară în acest sens. Voi notifica Comisia Europeană pentru a ne asigura că nu avem vreo probplemă de infrigement”, a spus ministrul Mediului miercuri, 10 iunie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes