Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prima reacție a Patronatului Medicilor de Familie în urma perchezițiilor făcute de procurori la mai multe cabinete din județul Brașov

Publicat

pe

17 medici din județul Brașov sunt vizați într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri, deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Anchetatorii spun că în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, doctorii ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienților, prin consultație medicală la distanță.

Publicitate

În concret, cadrele medicale ar fi inserat date nereale în cuprinsul documentelor pe care le-ar fi transmis ulterior, în vederea decontării a 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice), în realitate necomunicând cu pacienții infectați cu Covid-19, ori comunicând doar în primele zile.

După ce scandalul a izbucnit în spațiul public, reprezentanții Patronatului Medicilor de Familie din Brașov au transmis un comunicat din presă în care condamnă perchezițiile făcute și spun că unii doctori nu aveau contracte încheiate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

„În urma discuțiilor purtate cu colegii la care s-a efectuat percheziția, reiese că unii colegi nici măcar nu au avut contracte de monitorizare cu Casa de Asigurări de Sănătate Brașov, adică au prestat aceste servicii GRATUIT, fără a deconta bani de la Casa de Asigurări de Sănătate Brașov. Ținând cont de afirmațiile colegilor, care nu au decontat niciun leu pe aceste servicii, considerăm această acțiune drept prejudiciu de imagine aduse întregii comunități de medicina de familie. Totodată precizăm faptul că, medicii de familie, care au fost supuși percheziției, având contract pentru monitorizare cu CAS BV, au pus la dispoziție anchetatorilor toate înscrisurile solicitate, justificând activitatea medicală din perioada pandemiei. Reamintim faptul că, majoritatea medicilor de familie din județul Brașov au oferit servicii medicale de monitorizare gratuit, la orice oră din zi sau noapte, fără a aștepta vreo remunerare, au făcut-o din empatie pentru pacienți, pe întreaga perioadă a pandemiei. Patronatul Medicilor de Familie Brașov nu a susținut și nu va susține practici de fraudare în nici un fel în munca medicului de familie, dar nu putem trece cu vederea nici generalizările și nici afectarea pe nedrept a imaginii de medic, obținută prin muncă și dedicație față de pacienții noștri”, au adăugat reprezentanții PMF Brașov”, au transmis reprezentanții Patronatului Medicilor de Familie Brașov.

Publicitate

Detalii despre ancheta procurorilor puteți găsi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes