Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prima reacție a ministrului de Interne în cazul avalanșelor din munții Făgăraș. Lucian Bode: „Salvatorii nu poartă chitanțier să amendeze pe cineva. Mă bucur că niciun cetățean nu a avut de suferit”

Publicat

pe

Publicitate

La două zile de la producerea avalanșelor din munții Bucegi, ministrul de Interne, Lucian Bode a avut prima reacție. Întrebat de jurnaliști despre cine ar trebui să suporte costurile pentru astfel de intervenții și de ce nu au fost sancționați turiștii, Bode a spus: „Salvatorii nu poartă chitanţier, să amendeze pe cineva. Salvatorii au avut misiunea să îi salveze şi i-au salvat şi mă bucur că niciun cetăţean din cei 58 nu a avut de suferit”, a spus ministrul, citat de news.ro.

Ministrul a precizat că instituţiile abilitate cu sancţionarea unor încălcări ale legii trebuie să îşi facă treaba.

„În acest weekend am acţionat cu peste 25.400 de efective. Aceste efective au intervenit în 11.000 de situaţii, din care 4.200 cei aflaţi în situaţii critice, vborbesc de situaţii de urgenţă. În două zile, am avut 158 de intervenţii ale colegilor de la Salvamont, am avut 34 de judeţe în cod galben şi 13 judeţe în cod portocaliu. Am avut 50 de localităţi afectate, 98 de persoane, 52 de autoturisme şi 16 imobile. Aceasta este dimensiunea intervenţiei colegilor din weekend”, a mai declarat ministrul de Interne.

Reprezentanţii Poliţiei judeţene Argeş au declarat că urmează a fi identificaţi şoferii care au urcat cu maşinile pe Transfăgărăşan deşi drumul este închis. Conform legii, termenul pentru sancţionarea acestora este de şase luni. Şoferii care au intrat pe drumul închis vor avea permisele suspendate pentru 60 de zile şi pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare.

Publicitate

Duminică, maşinile aflate în parcarea cabanei sunt încă prinse sub zăpadă. Unele au fost răsturnate pe plafon, altele au fost luate de valul de zăpadă şi ridicate peste maşinile parcate alături. Detalii suplimentare despre acest caz puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes