Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prima localitate din judeţul Braşov care ar putea intra în carantină. Rata de infectare a ajuns la 7,58 la mia de locuitori

Publicitate

Publicat

pe

Situaţia epidemiologică din Sânpetru are repercursiuni pentru locuitorii comunei. Rata mare de infectare a făcut ca DSP Braşov să ceară Institutului Național de Sănătate Publică ca localitatea să intre în carantină. Dacă acesta îşi dă avizul pozitiv, carantina stabili după ce va fi validată şi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. astăzi rata de infectare în Sânpetru a fost de 7,58 la mia de locuitori.

Publicitate

„Direcția de Sănătate Publică Brașov a efectuat analiza de risc privind situația epidemiologică în unitatea administrativ-teritorială Sânpetru, generată de coronavirusul SARS-Cov-2, având ca rezultat o incidență mai mare de 6/1.000 de locuitori a cazurilor de COVID-19.

Constatând că riscul epidemiologic este la un nivel foarte ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, DSP Brașov a decis să înainteze Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor, propunerea de instituire a măsurii de carantină zonală în unitatea administrativ-teritorială Sânpetru.

Dacă Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor își va da avizul favorabil, această propunere, însoțită de aviz, va fi transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov, care va vota proiectul unei hotărâri prin care se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru unitatea administrativ-teritorială Sânpetru, județul Brașov, pentru o perioadă de 14 zile.”, se arată în comunicatul de presă trimis de Prefectura Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes