Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Prima femeie salvamont montan este o braşoveancă. „Şi când sunt la muncă şi văd elicopterul SMURD cum pleacă spre munți mi se pune un nod în gât”

Publicat

pe

Doamna Lucia Lungu și-a început cariera de salvator montan încă din anul 1982, adică 38 de ani în care și-a dedicat energia, timpul și sufletul pentru oameni.

„Marea satisfacție este atunci când se întoarce un turist care a fost salvat”, povestește Lucia, salvator montan voluntar, asistentă medicală și prima femeie din România care a făcut Școala Salvamont.

În momentul în care s-a înscris la școala de Salvamont, pe vremurile acelea, nimeni nu i-a oferit o șansa, însă curajul și optimismul au determinat-o să nu renunțe și să continue ceea ce face și in ziua de azi, și anume să salveze vieți. De atunci și până acum a participat la mii de misiuni, sute de drame, dar și la multe vieți salvate.

În prezent, pe lângă respectul tuturor colegilor, oamenii se întorc să-i mulțumească. „Muntele este atât de frumos, dar este și foarte periculos. Am avut o persoană care acum 30 de ani, când era tânăr, s-a dus să caute o floare de colț. A căzut într-o prăpastie, l-am găsit în comă și l-am salvat”, povesteşte doamna Lucia.

Publicitate

După 20 de ani, acel bărbat s-a întors şi i-a mulţumit. A spus că în tot acest răstimp nu a avut curajul necesar pentru a face acest lucru. Lucia Lungu era însă în continuare acolo, chiar şi după atâția ani.

Recent, ea a suferit o operatie, dar asta nu i-a oprit dragostea pentru munte. „Când iubești ceva, o faci până la capăt. Chiar și când sunt la muncă la Ambulanța Brașov și văd elicopterul SMURD când pleacă spre munți mi se pune un nod în gât. Simt că vreau să îmi pun bocancii în picioare să urc spre cei în nevoie”, spune braşoveanca Lucia Lungu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes