Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prima etapă de deratizare a domeniului public din Brașov începe de luni. 20 de echipe vor interveni în 10 sectoare din oraș

Publicat

pe

Publicitate

Compania care se ocupă de deratizarea, dezinsecția și dezinfecția domeniului public din Brașov va da startul campaniei de primăvară, începând de luni, 28 martie, anunță bzb.ro. Cele 20 de echipe repartizate vor face intervenții în 10 zone ale municipiului:

  • Sector 1 – Astra, Platforma Est Zizin, Noua Dârste
  • Sector 2 – Astra 2, Astra 3
  • Sector 3 – Florilor-Kraiter, Timiș Triaj, Scriitorilor
  • Sector 4 – Tractorul
  • Sector 5 – Valea Cetății
  • Sector 6 – Centrul Nou, Gării
  • Sector 7 – Centrul Vechi, Prund, Schei
  • Sector 8 – Bartolomeu Nord
  • Sector 9 – Stupini
  • Sector 10 – Poiana Brașov, Brașovul Vechi

Acțiunile vor fi făcute zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00, în funcție de condițiile meteo. Compania care se ocupă de deratizare a anunțat că vor fi folosite două tipuri de produse avizate de Ministerul Sănătății. Firma va aproviziona Spitalul Județean Brașov cu Vitamina K care va putea fi folosită în cazul unor intoxicări accidentale.

„Acţiunea de deratizare, constă în amplasarea de staţii de intoxicare care conţin substanţa raticidă, sub formă de bloc cerat şi pastă şi vor fi repartizate pe întreaga suprafaţă a municipiului, în locuri bine delimitate cum ar fi: de jur împrejurul blocurilor de locuinţe, gardurile vii din faţă şi din spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platformelor de gunoi, etc. Staţiile de intoxicare sunt de culoare neagră, rezistente la umezeală şi sunt prevăzute cu sistem de închidere care să nu permită accesul copiilor sau a animalelor la substanţa raticidă. Rugăm cetăţenii Municipiului Braşov să supravegheze copiii pentru a nu atinge staţiile de intoxicare precum şi produsele raticide. Posesorii de animale sunt rugaţi ca în zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozătoarelor, să ţină câinii în lesă, pentru a nu se duce la staţiile de intoxicare, pentru a nu intra în contact cu produsele raticide. De asemenea, rugăm cetăţenii municipiului Braşov să evite atingerea staţiilor de intoxicare precum şi a produselor raticide, iar în situtia în care vor semnala acţiuni de vandalism, distrugere şi/sau sustragere a staţiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public şi privat al municipiului, să anunţe Poliţia Locală la numărul 0268/954”, au anunțat reprezentanții companiei care se ocupă de deratizare, citați de bzb.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes