Connect with us
Publicitate

Social

Prezența fizică la cursuri este „o situație criminală”, spun studenții Universității Transilvania din Brașov. O petiție a fost lansată pe internet

Publicat

pe

Deși incidența cazurilor de Covid-19 a crescut alarmant, iar multe școli au mutat cursurile în online, conducerea Universității Transilvania din Brașov a decis să mențină prezența fizică la ore. Ba mai mult, administratorii unității de învățământ superior au anunțat că au creat camere de speciale unde studenții depistați pozitiv vor putea fi izolați. „Nu în sediul facultăților se îmbolnăvesc studenții, ci în cadrul comunităților din afara școlii” declara rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, într-un interviu acordat Brasov.net în urmă cu trei săptămâni.

Publicitate

Hotărârea de a merge fizic la ore a stârnit însă nemulțumire în rândul studenților care spun că aceasta este „o situație criminală” în actualul context al pandemiei. Pentru a convinge conducerea Universității să își schimbe decizia, studenții au lansat o PETIȚIE ONLINE care a strâns până acum peste 1.000 de semnături.

Argumentele invocate de studenți pentru suspendarea cursurilor cu prezență fizică sunt:

– alte universități din țară au ales sa iși desfășoare activitatea în sistem hibrid sau online;
– universitatea nu poate asigura protecția necesară: sălile de curs sunt mici, nu se respectă distanțarea socială, nu se face dezinfectarea sălilor în niciun fel, studenții se înghesuie pe holuri, așteptând să intre în anumite săli;
– în căminele studențești nu se respectă normele de igienă, nu sunt puse săpunuri sau dezinfectant suficient, iar accesul în cămine este nesupravegheat, oricine putând intra, fără a avea o autorizare în acest sens;
– studenții sunt forțati să facă naveta cu autobuzul sau pe jos între diferite corpuri în aceeași zi pentru a putea participa la activitățile didactice, expunandu-se.

Publicitate

„Deși conducerea universității mizează pe încurajarea vaccinării și oferă burse de responsabilitate, acest lucru nu scuză indiferența față de protecția studenților, cadrelor didactice și a familiilor acestora. Din punctul nostru de vedere, afirmațiile conform cărora situația este sub control sunt mincinoase, deoarece, în realitate, infectările din rândul studenților și al cadrelor didactice sunt în creștere, lucru care nu este spus public de către conducere, deseori situația reală ținându-se secretă, pentru a nu afecta imaginea universității. De asemenea, cadrele didactice sunt trase la răspundere sau sancționate de către conducere dacă aleg să își desfășoare activitatea online, pentru a-și proteja sănătatea”, au transmis reprezentanții unui grup de studenți ai Universității Transilvania.

Comentariile studenților postate pe internet sunt tranșante. Mulți spun că se tem pentru vieților lor și cer urgent mutarea cursurilor în sistem hibrid sau online.

                     

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    28 octombrie, 2021 at 10:11 am

    Corect. Ar trebui ca stimabilii să stea cu toții acasă iar după cei 3-4-5 ani să primească diplomele prin poștă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes