Connect with us
Publicitate

Economic

Prezent la Braşov, Ministrul Mediului a anunţat finanţări de 200 milioane de euro pentru firmele mici de exploatări forestiere

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, și secretarul de stat Gelu Puiu au participat ieri la dezbaterea organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Universitatea Transilvania Brașov, pe tema identificării și implementării unor mecanisme financiare de susținere pentru industria lemnului din România în viitorul exercițiu financiar european 2021-2027.

Publicitate

Ministrul a anunțat că firmele mici de exploatări forestiere ar putea accesa finanţări de circa 200 de milioane de euro din fonduri europene, care se vor acorda în granturi de câte 200.000 de euro. De asemenea, se vor căuta soluţii şi se vor aloca sume şi pentru sectorul de prelucrare primară a lemnului, silvoturism şi infrastructură forestieră.

 „În exercițiul financiar care tocmai se încheie, fondurile destinate sectorului silvic nu au fost suficiente. Ne-am propus să schimbăm asta. În acest context, considerăm oportun ca domeniul pădurilor să beneficieze de o alocare de minimum 50% din fondurile alocate prin Planul Naţional Strategic pentru măsuri de mediu şi climă şi de minimum 30% din fondurile de investiţii alocate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală”, a afirmat ministrul Costel Alexe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes