Connect with us
Publicitate

Economic

Previziuni pesimiste pentru industria HORECA braşoveană. „30-40% dintre baruri şi restaurante nu vor mai putea fi deschise”

Publicat

pe

Cristian Surdea, unul dintre acţionarii cunoscutului restaurant braşovean cu specific italian, „Trattoria del Chianti”, priveşte cu interes spre data de 1 iunie când este preconizată deschiderea teraselor, mai ales că şi restaurantul pe care-l deţine are 5 terase în aer liber.

Numai că Surdea nu se entuziasmează faţă de această măsură şi face câteva prezumţii rezervat pesimiste în legătură cu industria HORECA din Braşov. „Revenirea la nivelul de dinainte de pandemie în HORECA se va produce groaznic de lent. După părerea mea va dura un an de zile ca să revenim la nivelul din ianuarie – februarie 2020. În cazurile fericite ale barurilor şi restaurantelor care îşi vor relua activitatea de la 1 iunie, eu cred că o vor face cu 40% dintre angajaţi. Plus că după cum arată lucrurile, 30-40% dintre restaurante şi baruri nici nu vor mai putea deschide din nou”, crede Surdea, care deţine Restaurantul „Trattoria del Chianti” împreună cu încă un prieten.

Pentru proprietarii de baruri şi restaurante din centrul Braşovului, Cristian Surdea spune că „singura lor scăpare este să se deschidă graniţele cât mai rapid şi să beneficieze de turişti străini. Sau cel puţin să se lase circulaţia liberă la nivel de ţară ca să poată veni turişti din alte oraşe ale ţării. Altfel, nu ştiu câţi dintre ei vor rezista. Le va fi greu să se menţină pe linia de plutire şi nu va dura mult până când vor apărea conflicte între chiriaşi şi proprietarii locaţiilor”.

Proprietarul „Trattoria del Chianti” aduce în discuţie şi un alt aspect. „În cazul nostru, al proprietarilor de baruri şi restaurante, toată activitatea se baza pe socializarea oamenilor. Acum, aceasta se reduce doar la nevoia omului de a bea şi a mânca, ceea ce cred că este greşit. Omul iese la restaurant să socializeze cu prietenii, să se destindă, nu iese de foame. Acum, cu toate aceste reguli, oamenii vor fi involuntar mai reţinuţi. Apoi, există şi problema banilor. După atâtea luni de inactivitate şi cu multe sectoare din economie care nu-şi găsesc cadenţa este de văzut câţi oameni mai au bani să iasă la restaurante şi baruri sau câţi dintre ei nu vor alege să pună bani deoparte gândindu-se că pot veni vremuri mai grele”, a spus Cristian Surdea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes