Connect with us
Publicitate

Social

Previziunea alarmantă a medicului Virgil Musta: ”Noua tulpină de SARS-COV-2 creează premisele unui al treilea val, cu o transmitere intensă, foarte greu de stăpânit”

Publicat

pe

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, este de părere că noua tulpină a SARS-COV-2, care a început să se răspândească în Europa, ar putea avea consecințe grave în condițiile în care sistemele de sănătate sunt suprasolicitate.

Publicitate

Virgil Musta, medicul epidemiolog de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, despre noua tulpină a SARS-COV-2, care a început să se răspândească în Europa. 

Specialistul este de părere că acest val poate fi ținut sub control, datorită faptului că s-au impus măsuri dure în ceea ce privește circulația persoanelor între state, însă ar putea avea consecințe devastatoare, având în vedere că sistemele de sănătate sunt suprasolicitate. 

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai facă față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare.

Publicitate

 Este cu cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus.
În această situație sunt două mutații a proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă și crește contagiozitatea și transmisibilitatea bolii.

Întrebat dacă este posibil ca nouă formă să ajungă în România, medicul a explicat că faptul că s-a acționat încă de la primele cazuri, ar putea însemna reducerea drastică a răspândirii acesteia.

„Am înțeles că deja s-au luat măsuri, în sensul că traficul este oprit pe cale aeriană, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate . În momentul în care o zonă este carantinată, riscul de a se transmite scade. Este necesar să se ia aceste măsuri pentru că altfel vom avea și mai mult de suferit.

Din câte am înțeles, mutațiile nu au efect asupra patogenității, asupra severității, dar se știe că un număr mare de cazuri vine cu un număr mare de cazuri severe, pentru că cuprinde și persoanele la risc, care evoluează sever, deci există consecințe și in acest sens”, a declarat medicul. 

Sursa: B1 TV

Publicitate

Foto: ZiuaDeVest.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes