Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Prețurile mari la energie lovesc școlile din Brașov. De la 14.000 lei, la 80.000 lei, într-o singură lună

Publicat

pe

Publicitate

Fenomenul „factura la încălzire” a lovit, din plin, și în școlile din oraș. Potrivit directorului Serviciului Public Local de Termoficare (SPLT), din cadrul Primăriei Brașov, Mircea Marin, dacă în decembrie, factura pentru consumul din noiembrie la o școală nebranșată în sistem era de 14.000 de lei, pentru luna următoare, factura este de peste 7 ori mai mult.

„Facturi îngrozitori de mari au venit la instituțiile publice. Vă dau un exemplu, pentru luna trecută la o anumită școală a venit undeva la 14.000 de lei pentru anul trecut, iar pentru luna asta a venit undeva la 80.000 de lei factura. Nu e branșată, are centrală proprie”, a explicat directorul SPLT Brașov, Marin Marin, potrivit radiobrasovfm.ro.

Intenția municipalității este ca, treptat, să readucă, măcar o parte din instituțiile școlare, în sistemul centralizat. Tocmai pentru a evita astfel de facturi, pe care le suportă Primăria.

„Am identificat un număr de instituții – mă refer la grădinițe și școli – care pe vremuri au avut branșament la SACET. Am verificat starea tehnică a acestor branșamente, se impun anumite reparații, dar sunt modice. Vom face o acțiune de rebranșare a instituțiilor fără a le dezafecta centralele proprii. Acestea rămân pe post de backup. Dacă avem vreo avarie în sistem sau revizii programate, dânșii vor putea să își asigure necesarul de căldură din surse proprii, din centrala proprie. Undeva în jur de 21 de unități sunt avute în vedere”, a adăugat Mircea Marin.

Publicitate

Directorul SPLT speră ca jumătate din acestea să fie branșate, până la intrarea în următorul sezon rece. Lucrările vor fi făcute în regie proprie.

În prezent, la sistemul centralizat sunt racordate unități precum Colegiul Național de Informatică „Girgore Moisil”, Colegiul Mircea Cristea, Școala Gimnazială nr. 13 sau Grădinița nr. 30.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes