Connect with us
Publicitate

Economic

Preţurile locuinţelor din braşov au crescut cu 56% în ultimii 12 ani. Doar anul trecut a fost o creştere de 18 procente

Publicat

pe

Publicitate

Analiștii imobiliari susțin că prețurile locuințelor din Brașov vor continua să crească în viitor, fiind o investiție bună, alături de zonele de litoral, informează Bună Ziua Brașov.

„Braşov cu siguranţă o să aibă o creştere de două cifre. Credem că o să aibă o creştere spectaculoasă şi raportat la preţ şi la numărul de tranzacţii. În Mamaia-Olimp şi acolo ne vom apropia de creşteri cu două cifre. Interesul există”, susține Maria Andrei, vicepreşedinte al unei companieii de consultanţă imobiliară.

Anul trecut, preţurile imobilelor din Braşov au avut o creştere accelerată de 18%. Pentru a compara, în ultimii 12 ani, preţurile locuinţelor din Braşov au urcat cu 56%, 18% fiind avansul luat doar în ultimul an, când s-a înregistrat şi un record de unităţi locative vândute în judeţ.

Preţul mediu solicitat, la început de an, pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional se situează la 1.593 de euro pe metru pătrat util, în creştere cu 2,7% faţă de luna anterioară (când ajungea la 1.551 de euro pe metru pătrat util).

Publicitate

În perioada analizată, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei fiind urmată, la ceva distanţă, de Constanţa şi Bucureşti, în vreme ce Iaşiul s-a situat pe ultimul loc în clasamentul creşterilor de preţ. De asemenea şi randamentele la proprietăţile imobiliare rezidenţiale pot depăşi 10%, în funcţie însă de momentul achiziţionării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes