Connect with us
Publicitate

Economic

Prețurile la carburanți în Brașov, a treia zi de scădere ușoară. Cât costă benzina și motorina în oraș

Publicat

pe

Publicitate

Prețurile la benzină și motorină la stațiile din oraș scad ușor, pentru a doua zi consecutiv. Este vorba despre doar câțiva bani pe litru.

Mai multe benzinării au redus prețurile vineri, după ieftinirile consecutive operate în ultimele 2 zile, potrivit datelor publicate de Monitorul Prețurilor.

Prețurile pentru benzină și motorină în Brașov

Potrivit informațiilor publicate de Monitorul Prețurilor, în Brașov, la benzina standard, cotațiile variază între 7,74 lei/litru la Petrom, 7,82 lei/litru la Lukoil, între 7,86 lei/litru la stațiile OMV  și 7,98 lei/litru la Mol.

Pentru benzina premium, prețurile sunt între 7,97 lei/ litru la Lukoil, 8,2 lei/ litru la Petrom, 8,44 lei/litru la OMV și 8,61 lei/ litru la Mol.

Publicitate

În cazul motorinei, prețul variază între 7,89 lei/ litru la Petrom, 7,94 lei/ litru la Lukoil, 8,05 lei/litru la Mol și 8,14 lei/litru – motorina standard la OMV.

Pentru motorina premium, prețurile sunt între  8,25 lei/litru la Petrom, 8,3 lei/litru la Lukoil, 8,63 lei/litru la OMV și 8,68 lei/litru la Mol.

 A treia zi în care Petrom scade prețul carburanților

Este a treia zi consecutivă în care Petrom a ieftinit carburanții vânduți în rețeaua de benzinării. Joi, au scăzut prețurile la benzină și la motorină cu câte 10 bani pe litru, iar miercuri s-a ieftinit benzina cu 5 bani pe litru.

Ieftinirile vin după o scumpire accentuată care a avut loc săptămâna trecută, când, în mod neuzual pentru Petrom, prețurile au crescut brusc, de la o zi, la alta, cu 45 de bani pe litru la benzină și cu 32 de bani pe litru la motorină, dar în condițiile în care în România prețurile au fost ținute mai multă vreme sub un oarecare control.

Prețurile carburanților depind de doi mari factori: cotațiile internaționale de referință pentru cotațiile produselor petroliere din zona geografică (în cazul României Platt’s Med), care depind în principal de cotațiile petrolului, și de politica de taxare de pe fiecare piață, la care de adaugă  componente locale – costuri logistice și operaționale nivelul salarizării etc.

După un declin abrupt al prețului petrolului, de la 130 la 98 de dolari pe baril, cotația a început însă să urce din nou, așa că joi seară barilul de țiței Brent se tranzacționa la 107 dolari.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes