Connect with us
Publicitate

Economic

Preţurile apartamentelor vechi au crescut vertiginos la Braşov. Este cu 21% mai ridicat decât acum un an

Publicat

pe

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel, prețul mediu solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a ajuns la 1.904 euro/metru pătrat, conform celor mai recente date de pe Storia.

În ceea ce privește numărul total al tranzacțiilor de unități individuale realizate la nivelul întregii țări în luna aprilie 2024, acesta este de 15.168, respectiv cu 50% mai mare comparativ cu luna aprilie a anului trecut, conform celor mai recente date ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În Brașov, în aprilie, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Brașov a fost de 1.982  euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 2.053 euro/metru pătrat, cu 8% mai ridicat decât cel din aprilie 2023. Totuși, prețurile apartamentelor vechi au crescut accelerat, cu 21% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la o medie de 1.930 euro/metru pătrat.

Cu privire la durata de viață a anunțurilor cu proprietăți de vânzare de pe Storia, aceasta a scăzut cu 49% față de luna aprilie 2023 și cu 14% față de luna martie 2024, ceea ce arată că interesul utilizatorilor este mai mare și că proprietățile se tranzacționează mai rapid. Concret, cu cât scade durata de expunere a anunțurilor pe site, crește viteza de tranzacționare a imobilelor menționate în anunțurile imobiliare.

Publicitate

„Analizând datele recente, observăm semnale de revenire a cererii pe piața imobiliară. În aprilie 2024 am înregistrat o creștere impresionantă de 53% la nivelul contactărilor, comparativ cu aceeași lună din 2023. Mai mult decât atât, timpul mediu de tranzacționare s-a redus cu 49%, reflectând o eficiență sporită în procesul de finalizare a tranzacțiilor. Totodată, tranzacțiile au înregistrat o creștere cu 50% față de anul precedent, depășind chiar și nivelul din ultimii trei ani. Aceste semnale puternice de revigorare a pieței imobiliare sugerează un interes crescut din partea investitorilor și a cumpărătorilor și indică o tendință de creștere semnificativă a prețurilor, în contrast cu creșterile modeste înregistrate în 2023”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

În luna aprilie a anului curent, numărul de tranzacții imobiliare realizate la nivel național a crescut cu aproape 50% comparativ cu luna similară a anului trecut, la peste 15.000 de tranzacții și depășește, totodată, nivelul din ultimii trei ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes