Connect with us
Publicitate

Turism

Preţuri exorbitante pentru o vacanţă de vară la munte. În Poiana Braşov şi Sinaia camerele în hotel au acelaşi preţ ca la Innsbruck şi dublu faţă de cele din Bulgaria

Publicat

pe

Vacanţa de vară petrecută într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei sau în Braşov a devenit un lux pe care nu şi-l poate permite o familie cu un venit modest.

Publicitate

Pentru lunile iulie şi august, preţul pentru o cameră într-un hotel de patru stele variază între 120 şi chiar 200 de euro, la Sinaia sau la Poiana Braşov, tarife de trei ori mai mari faţă de staţiunile montane din Bulgaria şi similare cu cele din Ischgl sau Insbruk.

Potrivit ofertelor prezente pe site-urile de specialitate, pentru o vacanţă de cinci nopţi, o familie cu un copil va plăti între 1.000 şi chiar 1.500 pentru o cameră, respectiv o suită (dormitor şi living) la un hotel de patru stele, aflat în imediata apropiere a castelului Peleş.

La Poiana Braşov, preţurile ajung chiar şi până la 9.000 şi chiar 10.000 de lei pentru un apartament de lux la un hotel de patru stele. Preţul nu asigură pensiunea completă, ci doar micul dejun şi accesul la centrul spa.

Publicitate

În schimb, în Bulgaria, la Bansko, de exemplu, un apartament într-un hotel de patru stele, cu centru spa şi piscină, 5 nopţi de cazare, în aceeaşi perioadă şi pentru acelaşi număr de persoane, costă între 300 şi 600 de euro.

În prezent, există o cerere extraordinară pentru apartamentele din zona staţiunilor montane din Prahova şi Braşov care se închiriază în regim hotelier, dar şi aici tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 120 de euro pe noapte şi ajung chiar şi la 300 de euro, în funcţie de zonă şi de condiţiile oferite.

Reprezentanţii operatorilor din turism susţin că preţurile afişate pe site-urile dedicate sunt mult mai mari faţă de cele de la recepţie. În plus, în discuţia directă cu administratorul hotelului totul se poate negocia.

Explicaţia pentru preţurile uriaşe practicate de hotelierii care administrează unităţi de cazare de capacitate mare din staţiunile montane din Prahova şi Braşov ar putea fi specificul acestora, dedicat în mare parte pentru turismul corporate şi de conferinţe. Paul Popa, şeful Centrului de Informare Turistică Sinaia, susţine că peste 50 la sută din veniturile hotelierilor se bazează pe acest tip de turism, Sinaia fiind recunoscută pentru conferinţele organizate de industria farma şi medicală.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes