Connect with us
Publicitate

Social

Prețul unui kilogram de carne de miel ajunge chiar și la 50 de lei, în piețele din Brașov

Publicat

pe

Sărbătorile pascale se apropie, iar în piețele din Brașov au apărut comercianții care vând carne de miel. Cum preparatele din această carne nu lipsesc de pe masa festivă de Paște, brașovenii încearcă să cumpere cât de puțin, în condițiile în care mielul este ușor mai scump față de anul trecut.

Publicitate

Dacă în 2021 clienții plăteau 40 – 45 de lei pentru un kilogram de carne de miel, acum acesta se vinde în piețe cu 50 de lei pe kilogram. Comercianții spun că din cauza scumpirilor cu hrana animalelor au fost nevoiți să mărească și ei prețurile.

„Avem de toate mărimile, și mai mici și mai mari. De la 7 kilograme tăiat, până la 20 de kilograme, tăiat, carne, asta înseamnă carcasă. Am ținut bine oile și atunci au crescut mai repede. Carnea de mie e cum a fost și anul trecut 45-50 de lei, cam așa. Și anul trecut tot atât a fost”, a declarat un comerciant pentru Radio România Brașov FM.

„La cât e de muncă cu ei, până le dai să mănânce, să ajungă la vânzare, e de muncă cu ei. Și să cumperi porumb și de toate costă bani. Prețurile sunt între 40 și 50 de lei pe kilogram. Față de anul trecut puțin au crescut, nu prea mult”, a mai spus o vânzătoare, citată de aceeași sursă.

Publicitate

Potrivit radiobrasovfm.ro, deocamdată, numărul clienţilor este mai redus, deoarece majoritatea braşovenilor sărbătoresc Paștele abia săptămâna viitoare. Oricum cei care au ajuns prin piețe spun că simt scumpiri la toate produsele, nu doar la miel.

„Sunt scumpi. E scump totul, nu numai mieii. S-au scumpit toate. Și zarzavaturi, și legume, și fructe, totul e scump, ce să mai discutăm”, spune un brașovean.

Credincioșii catolici vor sărbători duminică Învierea Domnului, iar pregătirile în casele lor sunt pe ultima sută de metri. În schimb, ortodocșii celebrează Floriile, în acest sfârșit de săptămână. Paștele ortodox este sărbătorit duminica viitoare, pe data de 16 aprilie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes