Connect with us
Publicitate

Economic

Preţul motorinei a scăzut la minimul ultimelor nouă luni. Încă este diferenţă mare faţă de benzină

Publicat

pe

Publicitate

Prețul motorinei standard în România a scăzut și s-a întors la nivelul din prima parte a lunii martie, când era pe un trend ascendent pornit de invazia rusă în Ucraina.

Astfel, potrivit Plinul.ro, cel mic preț al motorinei standard în România este de 8,11 lei pe litru, însă cu compensarea de 50 de bani de la stat aplicată se ajunge la nivelul de 7,61 lei pe litru, transmite digi24.ro.

Motorina premium a înregistrat și ea o scădere de preț, coborând sub 8 lei litru.

Motorina standard n-a mai avut acest preț din 9 martie 2022, când se vindea cu 7,67 lei pe litru. Prețul motorinei în România a crescut puternic după începerea războiului din Ucraina, pe 24 februarie, iar în câteva săptămâni (10 martie) sărise de 8 lei pe litru. Spre deosebire de benzină, care după această dată a înregistrat scăderi sau stagnări, motorina a continuat să crească, fiind primul dintre cei doi carburanți care a depășit prețul de 9 lei pe litru pentru sortimentul standard, pe 7 iunie.

Publicitate

Prețul maxim a fost atins pe 30 iunie, de 9,22 lei pentru un litru de motorină standard. Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a redus prețul și chiar dacă până în ziua de azi au mai existat creșteri, prețul motorinei n-a mai depășit 8,58 de lei pe litru (10 noiembrie).

Scăderea prețului la motorină s-a efectuat concomitent cu reducerea prețului la benzină, astfel încât ecartul între cei doi carburanți s-a menținut. În prezent, există o diferență de aproximativ 1,3 lei între prețul benzinei standard și prețul motorinei standard.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes