Connect with us
Publicitate

Business

Prețul chiriilor la Brașov a crescut cu 7%, într-un singur an. Majorări au fost făcute și în alte orașe mari din România

Publicat

pe

Publicitate

Este agitație pe piața chiriilor din România odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Acum că starea de alertă a încetat, multe dintre companiile care le permiteau angajaților să lucreze de la distanță își cheamă salariații înapoi la birouri. În ultimii doi ani mulți români au renunțat la chirii, iar de câteva săptămâni au început, din nou, să caute garsoniere sau apartamente de închiriat.

Cum cererea este tot mai mare, proprietarii au și crescut prețurile chiriilor în mai toate orașele mari din România. Potrivit jurnaliștilor mediafax.ro, care citează un studiu făcut de platforma imobiliare.ro, cea mai mare majorare s-a înregistrat la Cluj-Napoca, adică 12,2%. Practic chiriașii plătesc acum 415 euro pe lună în loc de 400 de euro la un apartament cu două camere. Și în București costul chiriei lunare este cu 12% mai mare decât anul trecut și a ajuns acum la 400 de euro.

În Iași, același tip de apartament costă 330 de euro, cu 10% mai mult decât în februarie anul trecut, la Brașov majorarea a fost de 7,1% (375 de euro lunar), iar în Timișoara costul chiriei a crescut cu 6,7% (320 de euro lunar).

„Dacă pe București vedem o relativă stabilitate a chiriilor, în centrele regionale sunt semnale care arată că piața chiriilor a reintrat în zona de efervescență, de unde rezultă și prețuri mai mari chiar cu 10-12%. E o chestiune de timp să vedem acest lucru și în București. De asemenea, și contextul dat de actualul conflict de la granițele noastre poate contribui la creșterea cererii pe segmentul chiriilor, în paralel cu o încetinire a ritmului de vânzare. Agenția noastră are solicitări de pachete de peste 200 de apartamente disponibile pentru închiriere, pentru mutarea angajaților anumitor companii multinaționale din Ucraina”, a declarat Andreea Comșa, managing director al unei companii imobiliare, citată de mediafax.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes