Connect with us
Publicitate

Economic

Preţul chiriilor din Braşov a crescut din nou. Garsonierele sunt cu 4% mai scumpe decât luna trecută

Publicat

pe

Publicitate

Anul acesta, sumele cerute pentru chirii au continuat să crească, în ciuda faptului că luna noiembrie se află în afara sezonalității pentru chirii, vârful tipic fiind în lunile august-septembrie, notează un raport al platrformei Storia.ro.

Raportul ia în considerare Top 10 orașe din România, cele mai active pe piața chiriilor, din perspectiva numărului de anunțuri publicate: București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu, Oradea, Arad.

Conform raportului Storia.ro, statistica arată atipic pentru această perioadă a anului. Astfel, deși, pentru luna noiembrie, caracteristică este o stabilizare a prețurilor sau chiar înregistrarea unor ușoare scăderi, anul acesta, prețurile chiriilor au continuat să crească, în ciuda faptului că luna noiembrie se află în afara sezonalității pentru chirii, vârful tipic fiind în lunile august-septembrie.

Cele mai mari creșteri de la lună la lună (noiembrie 2022 vs. octombrie 2022) sunt înregistrate în Constanța, unde garsonierele sunt cu 11% mai scumpe, iar apartamentele de 3 camere, cu 10%. Garsonierele din Oradea au un preț cu 13% mai mare, iar la Iași cu  8%. În București, creșterea apare la apartamentele de 3 camere, cu 9%.

Publicitate

La capătul opus, se înregistrează scăderi de doar până la 4% la garsonierele din Timișoara și la apartamentele de 3 camere din Cluj-Napoca.

Luna noiembrie a adus o creștere de 4% la chiriile pentru garsoniere în Brașov, față de luna trecută, și de 12% față de anul anterior. Chiriile apartamentelor pentru 2 și 3 camere au stagnat față de luna trecută, dar au crescut cu 15%, respectiv 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând 420 E, respectiv 550 E. În medie, chiriile au crescut, în Brașov, cu 16% față de anul trecut și cu 1% față de luna trecută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes