Connect with us
Publicitate

Administrație

Preţul biletelor RATBV ar putea creşte. Allen Coliban: „Există solicitări de la operatorul de transport public justificate prin faptul că de foarte mult timp nu a crescut acest tarif”

Publicat

pe

Biletele pe mijloacele de transport în comun s-ar putea scumpi. În schimb, muncipalitatea caută variante prin care să fie create compensații pentru această creștere. Deocamdată, totul se află la nivel de scenarii care sunt, în prezent, discutate. 

„Există solicitări în acest sens de la operatorul de transport public, justificate prin faptul că, de foarte mult timp, nu a crescut acest tarif. Pe de altă parte, avem o flotă înnoită, care a generat niște costuri suplimentare. Avem cea mai mare flotă de mijloace de transport electric din țară și putem să ne punem problema, în termen de sustenabilitate, care ar fi prețul corect pentru transportul public din oraș. Intenția noastră este să facem transportul public atractiv pentru brașoveni și în sensul acesta, dacă va exista o propunere de mărire a costului, vom lua în calcul și compensația. Adică să dăm ori o durată mai lungă de valabilitate, ori să păstrăm partea de abonamente la nivelurile actuale”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Decizia trebuie trecută prin Consiliul Local, dar asta numai după ce va fi făcută fundamentarea de către operatorul de transport. În prezent, costul unei călătorii este de 2,5 lei.  Acesta însă nu este prețul real, căci, diferența este suportată de municipalitate prin subvenții către operator. În fiecare an, subvenția depășește 60 de milioane de lei, de la bugetul local, transmite radiobrasovfm.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes