Connect with us
Publicitate

Economic

Preţul apartamentelor din Braşov a crescut cu 1,7% în ultima lună

Publicat

pe

Prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,3% față de luna anterioară, în special cu influența evoluției apartamentelor vechi. În schimb, În Brașov per ansamblu, s-a înregistrat o creștere de 1,7% a prețurilor apartamentelor.

Publicitate

În Brașov, Indicele Imobiliare.ro a consemnat, per ansamblu, o creștere de 1,7% a prețurilor apartamentelor, de la 1.614 de euro pe metru pătrat util, la 1.641 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lunii iunie. Locuințele din blocurile vechi au avut parte de o evoluție pozitivă: este vorba de un avans de 0,9%, de la 1.504 la 1.518 de euro pe metru pătrat. Locuințele noi au înregistrat o creștere de 2,3%, de la 1.726 la 1.765 de euro pe metru pătrat, transmite economedia.ro.

„Prețurile apartamentelor au cunoscut o evoluție diferită de la un oraș la altul. Pe segmentul vechi, în special, din cauza presiunii pe cerere, am observat corecții de preț, pe de altă parte, orașe precum Timișoara, Brașov sau București, apartamentele au continuat să se scumpească ușor. Clujul, Iașiul și Constanța au înregistrat scăderi ușoare. Ne așteptăm ca perioada următore să fie una de reglare și să vedem corecții pe anumite segmente, supraîncălzite, dar și consolidări în special pe segmentul premium nou”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes