Connect with us
Publicitate

Administrație

Președinții de consilii județene, primarii, consilierii județeni sau locali nu vor putea ocupa funcția mai mult de 3 mandate(12 ani). PROIECT

Publicat

pe

Publicitate

Numărul de mandate pe care le pot avea președinții de consilii județene, primarii, consilierii județeni sau consilierii locali ar putea fi limitat la trei, potrivit unei propuneri legislative aflată la Camera Deputaților. Astfel, având în vedere că un mandat este de patru ani, aceștia vor putea ocupa funcțiile timp de cel mult 12 ani.

Propunerea legislativă pentru completarea art.201 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ a fost inițiată de mai mulți senatori și deputați de la USR.

Documentul introduce un nou aliniat la articolul 201 din Codul administrativ, respectiv: „Nicio persoană nu poate îndeplini funcția de primar, consilier local, președinte de consiliu județean sau consilier județean mai mult de 3 mandate”.

Potrivit inițiatorilor, „după două mandate, aceștia, primarul, consilierul local, președintele de consiliu județean și consilierul județean, construiesc în jurul lor un sistem politic și instituțional în care orice competiție reală locală devine imposibilă”.

Publicitate

Codul administrativ nu conține în prezent o limitare privind numărul de mandate pe care le pot avea cei aleși în funcțiile amintite. Singura limitare impusă primarilor, consilierilor locali, președinților de consilii județene și consilierilor județeni este legată de durata mandatului. Mai exact, mandatele acestora sunt, potrivit Codului administrativ, de patru ani.

Sursa: cdep.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes