Connect with us
Publicitate

Economic

Președintele Consiliului Judeţean Covasna: „Cei care au plecat în străinătate acum 15-20 de ani se vor reîntoarce odată cu deschiderea Aeroportului de la Brașov”

Publicat

pe

Publicitate

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, susține că Aeroportul de la Ghimbav prezintă un interes puternic pentru covăsneni, iar odată ce va deveni operațional, mulți dintre locuitorii plecați la muncă în străinătate se vor întoarce și se vor stabili din nou în județul natal, transmite We Radio Sfântu Gheorghe.

„În Transilvania, conform datelor de la Recensământ, Bistrița-Năsăud este singurul județ unde s-a mărit populația. L-am întrebat pe colegul meu din Bistrița-Năsăud cum s-a întâmplat acest lucru și mi-a zis exact ceea ce simt și eu deja: au venit oamenii acasă. Și vă spun de ce: pentru că cei care s-au dus în străinătate acum 10-15-20 de ani, au ajuns la o situație materială destul de corectă, și-au întemeiat familii, au început să aibă copii. Când a venit momentul să dea copiii la școală, la 6-7 ani, și-au dat seama că nu au curaj să îi lase în școlile din Franța, Germania, Olanda și alte țări, unde zilnic vedem în presa internațională ce se întâmplă. Și atunci, părinții și-au dat seama că mai bine se întorc acasă, pentru că la noi în Transilvania, de pildă, siguranța cetățeanului și siguranța copiilor în mediul educațional este mult mai ridicată decât siguranța copiilor și a oamenilor în Occident. Nu este o mișcare foarte mare încă, în județul nostru, dar am discutat cu mai multe cunoștințe de-ale mele care intenționează să se întoarcă în județul nostru, în primul rând datorită copiilor (…) Sunt exemple pozitive și la Sfântu Gheorghe și la Târgu Secuiesc, cei care s-au întors, chiar și în sistemul de sănătate sunt medici/asistenți care s-au întors din Tirolul de Sud sau din Irlanda”, a mai spus Tamás Sándor.

În 2019, autoritățile județene estimau că încă din primul an după punerea în funcţiune a aeroportului, numărul turiştilor care vor veni în judeţul Covasna se va dubla.

Conform reprezentanților Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, primele zboruri vor avea loc pe 15 iunie, data stabilită pentru inaugurarea oficială a aeroportului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes