Connect with us
Publicitate

Administrație

Președintele Consiliului Judeţean Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav: „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Veștea, susține că nu a avut nici el, nici directorul Regiei Aeroportul Brașov, discuții cu reprezentanții companiei Dan Air pentru za opera zboruri de pe aeroportul brașovean, relatează Radio România Brașov FM.

Săptămâna trecută, Dan Air, o companie aeriană locală low cost, a anunțat 8 curse de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG).

Invitat marți pentru un interviu la Radio România Brașov FM, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, nu a confirmat cursele date ca sigure de către operatorul aerian.

„Și pe mine m-a luat prin surprindere intenția dumnealor, fără a avea o discuție și fără a face o conferință de presă, în primul și în primul rând, cu directorul Regiei Aeroportul Brașov, fiindcă toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”, a declarat Adrian Veștea, citat de Radio România Brașov.

Publicitate

Șeful CJ dă asigurări că asemenea destinații europene și nu numai vor fi stabilite de la Brașov, întrucât sunt mai multe companii low cost interesate să opereze de pe AIBG.

„Vor fi și alte destinații, fiindcă sunt deja companii aeriene low-cost care își doresc să opereze de pe aeroportul din Brașov. După cum ați văzut, am încercat să fiu cât se poate de rezervat, fiindcă sunt o persoană responsabilă și nu arunc în spațiul public tot felul de informații. Fiecare informație vine la timpul potrivit”.

Singurele destinații confirmate până în prezent sunt spre Turcia și Grecia, prin curse charter.

Zborul inaugural de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea loc în 15 iunie 2023. Acesta va fi efectuat de o aeronavă a companiei Tarom.

Presa locală a relatat despre anunțul companiei Dan Air de a desfășura rute regulate spre și dinspre aeroportul brașovean.

Lista rutelor anunțate de companie:

  • Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
  • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
  • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
  • Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
  • Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
  • Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
  • Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);
  • Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes