Connect with us
Publicitate

Administrație

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov cere primarului Coliban colaborare pentru realizarea Spitalului Regional

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a făcut, vineri, un apel la colaborare către conducerea Primăriei municipiului reşedinţă în ce priveşte realizarea Spitalului Regionale, menţionând, totodată, că aceasta va fi una din temele campaniei electorale de dinainte de următoarele alegeri locale în judeţ, de vreme ce „aeroportul nu va mai fi”.

Publicitate

„Este necesar să nu căutăm vinovaţi în altă parte şi să ne raportăm la noi. Este un proiect care este derulat, în prezent, de către municipiul Braşov, dar Consiliul Judeţean este dispus la orice fel de parteneriat. Este o competiţie la nivel naţional, mai nou, toţi doresc să-şi construiască aeroporturi, drumuri, să reabiliteze clădiri. Important este ca mai întâi să ne preocupăm noi şi apoi să căutăm vinovaţi la Bucureşti”, a afirmat preşedintele CJ Braşov.

Acesta a spus că autorităţile braşovene ar trebui să facă încă o serie de paşi concreţi realizarea proiectului, după studiul de fezabilitate, întocmit de BERD pentru Primăria Braşov, chiar dacă, în prezent, acesta nu are o sursă de finanţare din bani europeni, menţionând că aceştia vin „numai după ce se vede că ai făcut ceva concret, că ai turnat nişte betoane”.

„Ar trebui parcurse toate etapele obligatorii pentru un proiect matur, încât să avem tot ce înseamnă avizele necesare, autorizaţie de construcţie, lucru care, după experienţa pe care o am în administraţie, va ocupa o anumită perioadă de timp, după care, ulterior, se poate derula inclusiv o procedură de achiziţie cu clauză suspensivă, cum au procedat cei de la Sibiu, pentru că, în situaţia în care nu ai resursa financiară, nu dai ordin de începere a lucrărilor. Putem să le gândim etapizat, trebuie să credem în proiect ca să-l facem. Dacă nu credem noi, nu vor crede nici alţii”, a mai menţionat Adrian Veştea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes