Connect with us
Publicitate

Administrație

Preşedintele a promulgat legea prin care elevii şi profesorii vor primi laptop sau tabletă pentru educaţia online

Publicat

pe

Administraţia Prezidenţială a transmis astăzi un comunicat prin care se aducea la cunoştinţă faptul că preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Educaţiei va asigura „la cerere” fiecărui elev şi profesor laptop sau tabletă pentru educaţia online.
Este curios că această promulgare apare într-un moment în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu susţin acest act normativ. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 126/01.04.2020)”, se arată în comunicat.
Acest act normativ specifică faptul că pe lângă dispozitivele necesare pentru accesarea platformelor, ministerul  primeşte prin modificarea legii Educaţiei şi sarcina de a asigura „la cerere” profesorilor şi elevilor care solicit astfel de dispozitive. „Asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă-, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățiile de elearning,” prevede articolul introdus în Legea 1/2011.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes