Connect with us
Publicitate

Administrație

Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie

Publicitate

Publicat

pe

Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Publicitate

Cîmpeanu a precizat că a stabilit împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului care stabilește scenariile pentru școli.

Ministrul Educației a precizat că vor fi menținute cele trei scenarii, însă scenariul roșu nu se va limita la incidența de 3 până la 6 la mie, ci va fi de la 3 la mie până când localitatea intră în carantină.

În scenariul roșu, copiii merg la grădiniță și la școală cei din clasele primare.

Publicitate

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea.

„Având în vedere agravarea sistuaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

În București, rata de incidență COVID a ajuns marți la 6,85 la mie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes