Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Presa occidentală, fascinată de campania de vaccinare de la Castelul Bran

Publicitate

Publicat

pe

Campania inedită de vaccinare de la Castelul Bran a făcut înconjurul lumii, intrând în buletinele de știri a numeroase televiziuni din America și până în Asia. Două dintre cele mai importante televiziuni din lume, BBC din Marea Britanie şi CBC de peste Ocean tratează pe larg subiectul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de la Castelul Bran din România.

Publicitate

Atraşi de un alt fel de înţepătură şi de modul în care se derulează campania de promovare a vaccinării gratuite într-una dintre cele mai emblematice atracţii din România, jurnaliştii de la CBC remarcă: „Oamenii care poartă măşti de protecţie trec pe lângă un banner uriaş în care două seringi apar pe post de colţi de vampir, în timpul maratonului de vaccinare organizat la «Castelul Bran»”.

Ştirea titrată de CBC este preluată de la BBC care constată într-un reportaj care a făcut înconjurul lumii că vizitatorii Castelului lui Dracula „sunt înţepaţi cu ace mai degrabă decât cu colţi, după ce un centru de vaccinare COVID-19 a fost înfiinţat în sit-ul ardelean”.

Locul care a reprezentat sursă de inspiraţie pentru „Dracula” lui Bram Stoker, Castelul Bran din România, cunoscut drept Castelul lui Dracula, va oferi vaccinuri Pfizer gratuite pentru vizitatori, în fiecare weekend din luna mai, menţionează jurnaliştii BBC.

Publicitate

„Medici cu autocolante cu colţi de vampir pe echipamentele lor sterile oferă câte o doză de vaccin Pfizer tuturor celor care vizitează Castelul Bran, din secolul al XIV-lea, aflat în centrul României. Această acţiune face parte dintr-o campanie guvernamentală de a încuraja mai mulţi români să fie vaccinaţi. România a înregistrat puţin peste un milion de infectări cu virusul SARS – CoV-2 de când a început pandemia şi aproape 29.000 de decese. Guvernul ţării declară că doreşte să vaccineze 10 milioane de oameni până în luna septembrie, deşi aproape jumătate dintre români recunosc că nu sunt tentaţi să se vaccineze – una dintre cele mai înalte rată de ezitare din Europa, potrivit unui sondaj realizat de către experţii slovaci de la Globesec”, mai relatează BBC.

Şi cei de la CBS remarcă faptul că vizitatorii se pot prezenta la centrul de vaccinare fără programare, după care vor primi, drept bonus, o intrarea gratuită în camera de tortură a castelului – adică la expoziţia cu 52 de instrumente medievale de tortură, pe lângă un certificat de vaccinare personalizat cu Castelul Bran. „Ideea … a fost să arătăm cum erau oamenii înţepaţi (traşi în ţeapă – n.r) de fapt în urmă cu 500 – 600 de ani în Europa”, a declarat directorul de marketing al castelului, Alexandru Prişcu, pentru agenţia de presă Reuters.

Există, de asemenea, speranţa că acţiunea va aduce mai mulţi turişti în castelul din Carpaţi, având în vedere lovitura dată de pandemie turismului din România: în 2020, numărul de turişti a scăzut cu 74%, iar încasările s-au redus cu 81%, potrivit aceleiaşi surse. Încurajator pentru gazde a fost faptul că printre sutele de vaccinaţi din weekend-ul trecut, de la prima etapă de imunizare, s-au numărat şi străini, atât rezidenţi cât şi din afara graniţelor ţării: americani, germani, spanioli, mexicani.

Campania de imunizare din Castelul Bran se va realiza în fiecare weekend al lunii mai, cu ajutorul unei echipe medicale mobile, formată din doi medici, patru asistenţi şi trei registratori, fără programare: vinerea în intervalul orar 14:00 – 20:00, sâmbăta între 10:00 – 20:00), iar duminica în intervalul 10:00 – 18:00. În plus, cei care doresc să se vaccineze la Castelul lui Dracula mai au şi parcarea gratuită, în vecinătatea imobilului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes