Connect with us
Publicitate

Sport

Premii în valoare de 60.000 de dolari la Brașov Open. Cel mai mare turneu de tenis destinat fetelor va avea loc săptămâna viitoare, în orașul de la poalele Tâmpei

Publicat

pe

Unul dintre cele mai importante turnee de tenis din lume va avea loc la Brașov, în perioada 30 mai – 5 iunie. Prima ediție a World Tennis Tour Brașov Open 2022 este o competiție destinată doar fetelor, iar valoarea totală a premiilor puse la bătaie de organizatori este de 60.000 de euro.

Publicitate

Peste 100 de jucătoare de tenis profesioniste se vor întrece pentru maree trofeu, iar printre sportivele de renume care vor lua parte la competiție se numără Mihaela Buzărnescu sau Andreea Mitu. Meciurile vor avea loc la baza sportivă Olimpia. Turneul va începe cu meciurile de calificare, urmate de partidele de dublu. Semifinalele și finalele sunt programate pe 4 și 5 iunie.

„Mă bucură faptul că Brașovul revine în tradiția pe care a avut-o de-a lungul timpului. Faptul că Federația Română de tenis a acordat atenția de a organiza cinci evenimente sportive în județul nostru și pe Arena Olimpia este un lucru extrem de important, ne-am dorit acest lucru. Nu trebuie uitat faptul că în Brașov, în decursul timpului s-au format foarte multe glorii ale tenisului românesc. Existau vremuri în care 6 din cei 10 componenți ai lotului național erau de pe două străzi din Brașov. Clar că această tradiție trebuie dusă mai departe, sunt foarte mulți copii talentați care trebuie să aibă repere, care trebuie să se raporteze la sportivii de performanță care vor veni la aceste evenimente”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Accesul publicului la partidele de tenis va fi gratuit. Consiliul Județean Brașov a anunțat că în acest an vor fi organizate cinci turnee de tenis, iar suma totală pentru organizarea evenimentelor se ridică la 250.000 de euro. Următoarea competiție din Brașov va avea loc în luna august.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes