Connect with us
Publicitate

Administrație

Premierului Ciucă anunță reintroducerea şomajul tehnic

Publicat

pe

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanță de urgență pentru reintroducerea șomajului tehnic cauzat de pandemia de COVID-19. Indemnizația va fi de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

„Vom adopta o ordonanță de urgență prin care vom reintroduce acordarea șomajului tehnic și reglementarea de noi măsuri de protecție socială pentru angajați, astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă și, desigur, susținerea unor sectoare economice”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

Potrivit premierului, această măsură se introduce în contextul interzicerii și suspendării ori limitării activităților economice din cauza epidemiei de COVID-19.

„Practic, vorbim despre acordarea unei indemnizații în cuantum de 75 % din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022, în situația suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului pe perioada stării de alertă”, conchide Ciucă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    19 ianuarie, 2022 at 1:48 pm

    Păi nu mai bine ar ajuta economia????

    Iar vrea să închidă totul holera galbenă? Dă bani de la mă-sa din poșetă sau cum????

    ÎI AȘTEPTĂM LA ALEGERI PE NENOROCIȚII DIN HOLERA GALBENĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes