Connect with us
Publicitate

Administrație

Premierul Cîțu a explicat de ce a demis-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat: Ordinul de carantinare a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Președintele CNSU este premierul României

Publicitate

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu a explicat, joi, după ședința de Guvern, motivul pentru care a decis să o demită pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, în aceeași zi în care l-a demis și pe Vlad Voiculescu.

Publicitate

Cîțu s-a arătat nemulțumit de faptul că ordinul semnat de Andreea Moldovan, publicat apoi în Monitorul Oficial, nu a avut și aprobarea sa, în calitate de premier și președinte al Centrului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

”Putem să discutăm de acel ordin, dacă trebuie să avem sau nu acele criterii. Problema este următoarea: acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Toate criteriile trebuie să treacă prin CNSU, iar în CNSU președinte este premierul României. Nu a trecut prin CNSU, deci nu putea să fie publicat acel ordin. Noi am mai publicat modificări ale formulei, știți foarte bine, au fost introduse focarele, am schimbat criteriile, de la 4 la mie, de la 7,5 la mie, toate acestea au trecut prin CNSU. Era nevoie de acest ordin să treacă prin CNSU, aceasta este problema.” – a spus Cîțu.

Este vorba despre Ordinul ministrului Sănătăţii 506/2021 privind stabilirea unor noi reguli pentru instituirea carantinei – ordin care a fost imediat abrogat de Cîțu după ce a preluat interimar funcția de ministru al Sănătății.

Publicitate

În schimb, vicepremierul Dan Barna a declarat marţi seară că acest ordin este unul necesar, în condiţiile în care reglementarea anterioară conţinea “indicatori foarte vagi”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes