Connect with us
Publicitate

Social

Premieră pentru industria românească! La Carfil Braşov s-ar putea produce drone militare

Publicat

pe

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul Societăţii Carfil SA, din Brașov, subsidiară a companiei naţionale Romarm SA, semnează vineri, un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile – Periscope Aviation, la Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024. Ceremonia de semnare va avea loc în prezenţa ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului Ştefan-Radu Oprea şi a lui Kathleen Kavalec ambasadorul Statelor Unite în Romania.

Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construirii de UAV-uri militare şi civile, relatează stiripesurse.ro.

Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Publicitate

Semnare în prezența ambasadoarei SUA

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare este programată, la ora 11:00, la standul CN Romarm SA din Pavilionul A, A 827, în prezenţa ministrului Economiei Ştefan-Radu Oprea şi a ambasadorulu SUA la Bucureăti Kathleen Kavalec, conform Ministerului Economiei.

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 este cel mai important eveniment regional dedicat apărării şi securităţii şi se va desfăşura, între 22 şi 24 mai, la Bucureşti, pe platforma Romaero Băneasa. Expoziţia a ajuns la cea de-a IX-a ediţie, va avea loc pe o suprafaţă de 50.000 metri pătraţi şi va reuni anul acesta peste 400 dintre cei mai mari producători globali de tehnică militară, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO, care îşi vor prezenta cele mai noi produse şi servicii din portofoliu. Vor ajunge în Capitală şi peste de 300 de delegaţi străini de nivel înalt, reprezentanţi ai 55 de state, de pe toate continentele.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    24 mai, 2024 at 10:58 am

    Ie electrice, ie pa injectie? Ca carburatia ie obsolete !
    Da o sa poa sa zboare ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes