Connect with us
Publicitate

Economic

Premieră pe piaţa muncii. Braşovul, Clujul şi Timișoara au avut împreună mai multe locuri de muncă dinsponibile decât Capitala

Publicat

pe

Record pe piaţa muncii. Numărul de joburi disponibile în primele zece luni ale anului 2021 este mai mare decât numărul total al locurilor de muncă din 2020. În premieră, zonele Cluj, Timişoara şi Braşov au depăşit oferta de locuri de muncă din Bucureşti.

Publicitate

Specialiștii eJobs au realizat statistica și au ajuns la concluzia că anul acesta este „al revenirii pentru piața muncii, depășind orice fel de așteptări”. Doar în primele 10 luni din 2021 au fost deschise peste 309.000 de joburi noi, cu aproximativ 10.000 mai multe decât cele disponibile pe tot parcursul lui 2020.

Totodată, se înregistrează o creștere de aproape 16% a numărului de joburi noi în perioada ianuarie-octombrie 2021 în comparație cu aceeași perioadă din 2020. Doar în luna octombrie 2021 au fost scoase la bătaie peste 37.000 de joburi noi.

Domeniile care au avut nevoie de cei mai mulți angajați luna trecută au fost Retail, Transport/Logistică, Prestări Servicii, IT/Telecom și Industria alimentară, fiecare dintre acestea deschizând peste 3.800 de poziții noi.

Publicitate

O altă premieră a lunii octombrie o constituie faptul că primele trei orașe de provincie care au avut cele mai multe locuri de muncă disponibile, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, nu doar că au egalat și chiar depășit Bucureștiul, dar au avut împreună cu aproape 5.000 de joburi mai mult decât Capitala. Astfel, doar primele două, Cluj-Napoca și Timișoara, au fost foarte aproape de a egala oferta de locuri de muncă din București.

O creștere semnificativă, provocată și de de criza sanitară, se constată în luna octombrie la joburile remote. Astfel, din totalul de locuri de muncă noi disponibile în octombrie pe eJobs.ro, 8,2% au fost remote, în creștere față de luna precedentă, când reprezentau 6,6%, mai arată datele eJobs.

În ceea ce privește nevoia de forță de muncă pentru joburile din afară, 15,5% din oferta lunii octombrie a acestui an a fost pentru străinătate, în creștere cu aproape 5 procente față de luna anterioară. Cele mai multe locuri de muncă din străinătate au fost scoase la bătaie de țări precum Germania, Anglia, Olanda, Irlanda și Franța, iar domeniile cu cea mai mare ofertă de joburi au fost Transport/Logistică, Construcții, Producție, Medicină și Prestări servicii.

Totodată, interesul candidaților pentru joburile în afară rămâne la un minim istoric, doar 1,5% dintre aplicările aferente lunii octombrie fiind pentru poziții în străinătate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes