Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Premieră la Universitatea Transilvania din Braşov! Două gemene sunt şefe de promoţie, una la medicină iar cealaltă la informatică

Publicat

pe

Sursa foto: bzb.ro

Primele două gemene care au frecventat Universitatea Brașov au devenit și șefe de promoție, relatează Bună Ziua Brașov.

Mirela Magdalena Catrina şi Sorana Aurelia Catrina sunt gemenele şefe de promoţie 2024 în Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania. Au terminat Informatica aplicată cu media 9,93 şi este o premieră până şi pentru Universitatea Transilvania să aibă nu doar gemene, ci gemene şefe de promoţie. Au fost premiate în cadrul festiv la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Galei şefilor de promoţie de la programele de licenţă zi.

Baza performanţei lor stă chiar în familie, bunica lor fiind cea care le-a introdus în această lume, cu ani în urmă.

Gemenele au fost şi la liceu împreună, la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” şi în toţi anii de studiu au colaborat pentru a fi în top, mărturiseşte Sorana.

Publicitate

„E destul de interesant. Cred că pur şi simplu amândouă avem o dorinţă de a cunoaşte şi de a învăţa şi s-a întâmplat să performăm la fel de bine în cadrul facultăţii. N-a fost concurenţă, aş spune cooperare. De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învăţam. Era cooperare sau competiţie constructivă, aş prefera să spun”.

După anii de liceu şi cei de studenţie împreună, fetele au decis ca fiecare să meargă pe drumul său. Mirela vrea să rămână în Braşov, în vreme ce Sorana vrea să plece în Bucureşti, pentru a se perfecţiona şi apoi va reveni în oraşul natal.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes