Connect with us
Publicitate

Economic

Premieră la Braşov. IAR Ghimbav va produce avioane care zboară fără pilot

Publicat

pe

Publicitate

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania română de apărare IAR-Brasov pentru producția de aeronave fără pilot (UAV).

Acordul de cooperare le va permite celor două companii să ofere în România soluții UAV avansate, bazate pe platforma Tactical Heron de la IAI. În baza acordului, sistemele UAV vor fi fabricate în Brașov. De asemenea, IAI va înființa în România o academie pentru formarea operatorilor și a tehnicienilor pentru sistemele UAV.

Tactical Heron este un UAV conceput pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și servește în principal forțele terestre. UAV-ul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile și include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi. Acest model face parte din familia UAV a IAI și este proiectat pe baza cunoștințelor extinse în domeniu ale companiei și acumnulate pe parcursul a aproape 50 de ani.

Acordul de cooperare se bazează pe experiența vastă atât a IAI, cât și a IAR-Brasov în activități de proiectare, fabricare, asamblare și testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron. În urma unui transfer de cunoștințe, proiectarea, producția componentelor și integrarea, asamblarea și întreținerea acestora vor fi toate realizate în România. De la construcția și asamblarea componentelor, până la pregătirea personalului, modernizarea și întreținerea aeronavelor, inginerii și experții români vor conduce procesul de dezvoltare a UAV-urilor.

Publicitate

Moshe Levy, vicepreședinte executiv și director general al diviziei de avioane militare la IAI: „Sunt încântat să asist la semnarea acordului cu IAR-Brașov, una dintre companiile lider din România. Asistăm la o tendință globală în creștere a „Make In”, în care țările preferă să producă singure în loc să importe. IAI se aliniază acestei politici și colaborează cu companii locale din întreaga lume, în acest caz România, o țară importantă către care IAI se străduiește să furnizeze în continuare cele mai bune sisteme UAV din lume.”

Director general al IAR-Brasov, gral-lt. (r) Laurian Anastasof: „IAI este un nume important și de renume internațional în domeniul aerospațial și al apărării. Semnarea acestui acord de cooperare între IAR-Brașov și IAI reprezintă o recunoaștere importantă din partea partenerilor noștri a valorii și expertizei noastre. Specialiștii noștri au vizitat recent fabrica IAI din Malat și suntem încrezători că acordul dintre IAR și IAI va genera valoare pentru ambele părți. Producția la IAR Brașov a unor UAV-uri precum Tactical Heron, care încorporează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, va fi un plus major pentru afacerile companiei noastre și pentru imaginea și reputația industriei românești de apărare în general.”

Tactical Heron este un UAV tactic avansat și inovator, lider în industrie, cu capacități de performanță foarte dezvoltate. Heron se mândrește cu una dintre cele mai înalte clasificări în materie de siguranță și fiabilitate a zborului din lume și este capabil să opereze în condiții meteorologice extreme. În plus, are un motor de ultimă generație, licențiat și cu capacități demonstrate, ce permite atingerea unei altitudini maxime de zbor de 7.300 de metri, o viteză de 120 de noduri și o sarcină utilă de 180 de kilograme. Acest UAV poate transporta simultan mai multe sarcini utile și este echipat cu cei mai buni senzori IAI. Tactical Heron îndeplinește standardele și reglementările acceptate la nivel mondial, precum și cerințele STANAG 4671 NATO.

Israel Aerospace Industries are cunoștințe și experiență vaste în domeniul UAV-urilor, acumulate pe parcursul a aproape 50 de ani de activitate, care se ridică la aproape 2 milioane de ore de zbor și peste 50 de clienți operaționali în întreaga lume. Acestea fac parte din ADN-ul IAI ca punct central la nivel național și global al expertizei tehnologice în domeniul apărării aeriene, radarelor, sateliților, aeronavelor controlate de la distanță, zborului și ciberneticii.

Israel Aerospace Industries (IAI) este o companie aerospațială și de apărare lider mondial care inovează și furnizează tehnologii de ultimă oră pentru spațiu, aer, uscat, naval, cibernetic și securitate internă pentru apărare și piețele comerciale. Astăzi, IAI are clienți guvernamentali și comerciali din peste 100 de țări din întreaga lume. Vânzările sale în 2020 au depășit 4,2 miliarde USD (un record istoric pentru companie).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes