Connect with us
Publicitate

Eveniment

Prejudiciu uriaș creat prin telefon. Un braşovean s-a dat drept reprezentant unui serviciu de plăţi şi a păcălit reprezentanţii unui magazin să îi dea coduri PIN de 14.500 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Un bărbat din Brașov a înșelat administratorul și angajata unui magazin din orașul Ocna Mureș, județul Alba, cu o sumă importantă de bani, atribuindu-și la telefon o calitate falsă.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a identificat și reținut un bărbat de 30 de ani din comuna Lisa, județul Brașov, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune, transmite adevarul.ro.

La sfârșitul lunii iulie 2022, bărbatul i-ar fi apelat telefonic pe administratorul și pe angajata unui magazin din orașul Ocna Mureș și, atribuindu-și calitatea falsă de reprezentant al unui serviciu de plăți, le-ar fi cerut să îi comunice mai multe coduri pentru achiziționarea de carduri paysafe, în valoare totală de 14.500 de lei.

În vederea obținerii de probe, la data de 20 decembrie 2022, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au percheziționat domiciliul bărbatului, ocazie cu care au ridicat telefoane mobile și cartele SIM în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și importante sume de bani.

Publicitate

Întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit persoanei păgubite, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului reținut precum și pentru identificarea posibililor săi complici.

Paysafecard este o metodă de plată online plătită bazată pe vouchere cu un cod PIN de 16 cifre, independent de contul bancar, cardul de credit sau alte informații personale. Clienții pot achiziționa vouchere la punctele de vânzare locale și să plătească online introducând codul la plata site-ului respectiv. În esență este un card preplătit care funcționează exact ca o cartelă de telefonie prepaid.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes