Connect with us
Publicitate

Social

Preh România a angajat la fabrica din Ghimbav peste 300 de oameni în primele trei luni din 2021 și mai are nevoie de alți 300. Revenirea după impactul COVID-19 în industria auto a fost mult mai accelerată decât orice previziune făcută anterior

Publicat

pe

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a ajuns în prezent la 2.232 de angajaţi, după ce în primul trimestru din acest an a recrutat 305 oameni şi mai are nevoie de încă 250-300 de persoane până la finalul anului.

Publicitate

Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov. La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control ale climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

„Revenirea după impactul COVID-19 în industria auto a fost mult mai accelerată decât orice previziune făcută anterior. Optimismul acesta este însă frânat brusc din cauza crizei microprocesoarelor, care impactează major toţi jucătorii din automotive. Costurile generate de aceasta sunt enorme – transporturi speciale, scăderea productivităţii, costuri de aprovizionare crescute din cauza apariţiei speculatorilor, reomologări de produse, reproiectarea unor produse – multe dintre ele vor afecta companiile pe durate foarte lungi, chiar şi după îmbunătăţirea situaţiei“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator al Preh România. Forgaciu a mai spus că incertitudinea care domină lanţul de aprovizionare cu aceste componente face ca orice planificare sau prognoză să fie anulată în maxim 2 zile de la elaborarea ei.

„Din păcate acoperirea cererii crescute de microchipuri, poate fi compensată cu capacităţi de producţie mărite ale furnizorilor mari de electronice abia către jumătatea anului viitor. Vor apărea întreruperi majore în activitatea com­paniilor furnizoare de automotive, mulţi clienţi finali – OEM – anunţând opriri complete ale activităţii pe perioade de mai multe săptămâni“, a mai spus administratorul Preh România.

Publicitate

Compania a investit în primul trimestru din acest an 1,7 mil. euro pentru dezvoltări de noi proiecte ale clienţilor Daimler, Volkswagen, BMW şi Tesla. La acestea se adaugă investiţii de aproximativ 1,2 mil. euro ce includ avansuri într-o nouă linie pentru plasarea componentelor SMT şi lucrări de reamenajare a spaţiului în vederea creşterii capacităţii de producţie.

Preh a realizat anul trecut un program de investiţii de 15 mil. euro, în principal pentru creşteri de capacitate aferente liniilor de asamblare şi a maşinilor de SMT, cât şi pentru echiparea noii hale de logistică. În afară de centrul de producţie şi testare de la Braşov, compania deţine şi un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, deschis în primul trimestru din 2017, unde produce „componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“. Preh România a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 227 mil. euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes