Connect with us
Publicitate

Economic

Preh angajează 150 de oameni pentru fabrica de la Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes sau Tesla, are disponibile în prezent 150 de locuri de muncă la fabrica de componente auto din localitatea Ghimbav, cele mai multe joburi fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea montarea pieselor (80) şi pentru montatori electromecanici (26), dar şi pentru ingineri, tehnicieni, programatori sau operatori, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov. 

Preh România deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov. Recent, producătorul de componente auto a închiriat 4.500 de metri pătraţi de birouri în United Business Center, componenta de birouri clasa A a proiectului mixt Palas Iaşi dezvoltat de grupul IULIUS. La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control ale climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Škoda, Seat, Audi, Mercedes sau Tesla, transmite zf.ro.

În afară de centrul de producţie şi testare de la Braşov, compania deţine şi un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, deschis în primul trimestru din 2017, unde produce ’’componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor’’.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,171 mld. lei, având un număr mediu de 2.158 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Preh România a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 17 mil. euro în dezvoltarea unor proiecte pentru principalii clienţi, achiziţionarea de 2 noi linii SMT (tehnologie de montare pe suprafaţa plăcilor), dar şi pentru amenajarea unor spaţii cu condiţii speciale de producţie pentru noi produse E-mobility, conform unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

Publicitate

Preh România a finalizat în 2021 un program de investiţii de 15 mil. euro, din care 8 mil. euro au fost investiţi în dezvoltări de noi proiecte ale clienţilor Daimler, Volkswagen, BMW şi Tesla, iar 7 mil. euro într-o linie de producţie a componentelor SMT (tehnologie de montare pe suprafaţa plăcilor), dar şi în tehnologii şi linii dedicate noilor proiecte.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes