Connect with us
Publicitate

Economic

Preh a recrutat în acest an aproape 500 de oameni şi a ajuns la peste 2000 de angajaţi: „Nu mai avem nevoie de personal pe zona de producţie”

Publicat

pe

Producătorul de compo­nen­te auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi şi BMW, a recrutat anul acesta 490 de oameni şi a ajuns în prezent la 2.150 de angajaţi.  Compania deţine o fa­brică de componente auto în Ghimbav şi cen­tre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov. La fabrica Preh din  Ghimbav sunt produse comutatoare multifunc­ţio­nale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al cli­mei şi elemente de comandă din con­sola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi, Mercedes şi Tesla.

Publicitate

„Nu mai avem nevoie de perso­nal pe zona de producţie până la fina­lul anului, în schimb căutăm colegi noi pentru centrele de dezvoltare din Braşov şi Iaşi. Până la finalul acestui an vom investi 8 milioane de euro în noi tehnologii şi linii dedicate pro­iectelor noastre“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, ge­neral manager şi administrator al Preh România.

În primul semestru din acest an compania a investit 5 mil. euro pentru dezvoltări de noi proiecte ale clienţilor Daimler, Volkswagen, BMW şi Tesla, la acestea adăugându-se investiţii pentru o maşina de plasare a componentelor SMT (tehnologie de montare pe suprafaţa plăcilor). Preh a realizat anul trecut un program de investiţii de 15 mil. euro, în principal pentru creşteri de capacitate aferente liniilor de asamblare şi a maşinilor de SMT, cât şi pentru echiparea noii hale de logistică. În afară de centrul de producţie şi testare de la Braşov, compania deţine şi un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, deschis în primul trimestru din 2017, unde produce „componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“, potrivit zf.ro.

„2021 este unul din cei mai dificili ani din ultima decadă. Efectele produse de pandemie s-au rasfrânt dureros în criza majoră a semiconductorilor şi componentelor electronice, care au afectat foarte grav industria auto. Clienţii finali au avut numeroase perioade de reducere masivă a activităţii, până la închideri pe mai multe săptămâni ale marilor producători. Întregul lanţ de subfurnizori a fost afectat, comitetele de alocare şi prioritizare a urgenţelor, incertitudinea şi neprevăzutul devenind mediul normal de lucru în acest an“, a spus Forgaciu.

Publicitate

Compania a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 126 mil. euro şi estimează pentru întreg anul 2021 afaceri de aproximativ 220 mil. euro. Preh România a avut în 2020 o cifră de afaceri de 236 mil. euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Criza materiilor prime va continua şi în 2022, iar împreună cu creşterea exorbitantă a preţului la energie, vor pune la grea încercare stabilitatea şi performanţele companiilor. Semnele de revenire a volumelor de producţie apar destul de timid în ultima vreme, ceea ce îndulceşte puţin perspectiva perioadei viitoare“, a mai spus Mihaela Forgaciu.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

La 2150 de angajaţi – a ajuns producătorul auto după recrutările din acest an.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes