Connect with us
Publicitate

Administrație

Prefectura Braşov interzice automatele de chipsuri din şcoli şi răcoritoare din şcoli. Sistează „în regim de urgenţă” comercializarea produselor bogate în sare, zahăr şi grăsimi

Publicat

pe

Prefectura Braşov a dispus sistarea ”în regim de urgenţă” a comercializării produselor neconforme în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, după ce controalele au arătat că în unele şcoli şi licee funcţionează aparate de la care elevii pot cumpăra produse alimentare precum chipsuri, alimente cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi sau băuturi bogate în zaharuri.

Publicitate

”Instituţia Prefectului Judeţul Braşov a transmis, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov, o adresă referitoare la aplicarea unitară la nivelul judeţului Braşov a prevederilor legale privind o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, având în vedere că a fost semnalată existenţa în unele instituţii de învăţământ preuniversitar a unor aparate de distribuire a anumitor produse neconforme cu legislaţia în vigoare. Astfel, în sensul prevederilor Legii nr. 123 din 27.05.2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, sub denumirea aliment nerecomandat preşcolarilor şi şcolarilor se înţelege un aliment cu un aport substanţial de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, în detrimentul compuşilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine, minerale. (…) Distribuirea produselor neconforme în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov va fi sistată în regim de urgenţă”, informează, vineri, Prefectura Braşov.

Decizia a fost luată în urma primei şedinţe organizate la nivel judeţean privind implementarea Planului naţional comun de acţiune pentru creştere gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Potrivit legii care se aplică în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare, inclusiv centrele de vacanţă, unităţi ce asigură servicii similare, creşele şi unităţile destinate găzduirii elevilor după terminarea programului şcolar, în incinta acestor unităţi sunt interzise prepararea, comercializarea şi distribuirea oricăror alimente conţinute în lista prevăzută şi aprobată prin Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1563 din 12.09.2008, listă care include alimente cu conţinut ridicat de zaharuri, sare, grăsimi, alimente cu conţinut de peste 300 de kcal de calorii pe unitatea de vânzare, băuturi răcoritoare, alimente neambalate sau neetichetate cu excepţia fructelor şi legumelor proaspete.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes