Connect with us
Publicitate

Social

Prefectul județului Brașov, după apariția zvonului că președintele Zelenski s-ar ascunde în orașul de sub Tâmpa: „O nebunie!”

Publicat

pe

Publicitate

Zvonul potrivit căruia președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a părăsit Kievul și s-ar afla la în România, ascuns undeva la Brașov nu a provocat deloc panică în orașul de sub Tâmpa, ba din contră a stârnit o serie de ironii atât în mediul online, dar și în birourile administrației publice locale, scrie Ziare.com.

Autoritățile locale au precizat că oamenii au avut suficient de mult discernământ încât să facă deosebirea între o informație reală și un fake news, explicând că totul ar fi pornit de la prezența elicopterelor ucrainene la baza de la Ghimbav-Airbus.

”Este o nebunie. Eu cred că toată lumea a înțeles că este un fake news. În timpul întâlnirilor pe care le-am avut după apariția acestui zvon toți au luat informația în derâdere, în spirit de glumă, n-au luat-o în serios. Nici nu aveau cum s-o ia în serios, vă dați seama. Nu am resimțit deloc o presiune, din contră, lumea a luat-o în glumă, reușind să facă distincția între o informație reală și un fake news”, a declarat, pentru Ziare.com, Mihai Călin Văsii, prefectul județului Brașov.

Întrebat de jurnaliști care ar fi motivul pentru care Brașovul și nu alt oraș a fost indicat de Agenția de știri Ria Novosti drept loc de ascunzătoare pentru Zelenski, Văsii a explicat că cel mai probabil a fost făcută legătura între baza de la Ghimbav unde în cursul zilei de marți 8 martie au sosit elicoptere civile ucrainene pentru reparații și o posibilă ascunzătoare pentru președintele Ucrainei.

Publicitate

”Poate pentru că Airbus de la Ghimbav are un contract de reparații și de mentenanță cu tot ce înseamnă aviația civilă și în general cu elicopterele livrate către Ucraina. Periodic acolo vin tot felul de elicoptere din Ucraina care sunt updatate, verificate, dar numai pe latură civilă, deci nu militară, probabil că de aceea s-a ajuns la treaba asta cu Brașovul. Acum am ajuns și noi celebri, este o publicitate foarte bună. Nu simțim deloc o temere în rândul populației, din contră, vă spun că acest lucru a dat naștere la foarte multe glume”, susține prefectul județului Brașov pentru sursa citată.

MApN a mai informat marti, că patru elicoptere ucrainene ce se aflau deja în zbor deasupra României au primit aprobare de survol cu destinația finală Ghimbav, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

Internauții au luat în derâdere informația cu privire la o posibilă ascunzătoare a președintelui Zelenski la Brașov invocând faptul că acesta ”n-ar dispune de suficient de mulți bani pentru a se caza în plin sezon la Poiana Brașov”. Și primarul Coliban a încercat să ironizeze situația, într-o postare nefericită care a fost retrasă la scurt timp după reacțiile vehemente ale internauților.

Informația cu privire la ascunzătoarea lui Zelenski din România a apărut în data de 8 martie, cu puțin înainte de miezul nopții. Agenția de știri Ria Novosti, controlată de Kremlin, a publicat o informație potrivit căreia președintele ucrainean Zelenski s-ar afla în România.

Într-o postare pe site-ul ria.ru, ziarul susține că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu s-ar afla într-un buncăr din Kiev, așa cum susține, ci cel mai probabil în România, la Brașov.

Pentru a-și susține afirmația, publicația se folosește de informațiile furnizate de cei din proiectul „War on Fake”, care încearcă să demonstreze că înregistrările lui Zelinski din buncăr sunt editate și trucate. În plus, se vorbește despre un avion care ar fi decolat de la granița dintre Ucraina și România.

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram.

Conform unor relatări, el se află într-un buncăr din Lviv, unde, probabil, a fost recreat interiorul biroului său din Kiev.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes