Connect with us
Publicitate

Administrație

Prefectul Brașovului taxează dur șefii de instituții publice: „apariţia acestor focare a fost cauzată, în principal, de angajaţi ai respectivelor instituţii”

Publicat

pe

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a convocat astăzi o şedinţă cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţul Braşov, subiectul constituindu-l necesitatea respectării regulilor de protecţie sanitară de către angajaţii instituţiilor publice.

Publicitate

„Avem mai multe focare COVID-19 în instituţii publice, iar apariţia acestor focare a fost cauzată, în principal, de angajaţi ai respectivelor instituţii. Dumneavoastră, în calitate de conducători ai serviciilor publice deconcentrate, aveţi obligaţia de a vă asigura că oamenii din subordine respectă cu stricteţe regulile de protecţie sanitară, care sunt foarte simple – să poarte mască, să-şi spele şi să-şi dezinfecteze frecvent mâinile şi să păstreze distanţa fizică. Iar dacă este nevoie, să impuneţi cu fermitate respectarea acestor reguli esenţiale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus! Angajaţii din instituţiile publice trebuie să fie exemple de responsabilitate. În caz contrar, avem o mare problemă, atât în raport cu pandemia, cât şi cu cetăţenii, cărora trebuie să le arătăm respect şi prin respectarea regulilor de protecţie sanitară. Vă solicit, de aceea, să asiguraţi materialele şi echipamentele necesare în acest sens şi să luaţi toate măsurile care se impun pentru protecţia personalului şi a celor care apelează la serviciile instituţiilor unde se lucrează cu publicul”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau a subliniat că, potrivit definiţiei de caz, persoanele care respectă cu stricteţe regulile privind purtatul măştii, igiena mâinilor şi distanţarea fizică nu sunt considerate contacţi direcţi ai unei persoane confirmate cu COVID-19, chiar dacă au stat în aceeaşi încăpere cu aceasta, prin urmare evită plasarea în carantină la domiciliu sau instituţionalizată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes