Connect with us
Publicitate

Social

Prefectul Braşovului, despre greva din instituţia pe care o conduce: „Cred că există adevăr în argumentele celor care susţin această grevă”

Publicat

pe

Activitatea Instituţiei Prefectului Braşov a fost blocată, luni, de greva generală la care au aderat mulţi dintre angajaţii instituţiei, asemeni colegilor din ţară.

Publicitate

Referitor la grevă, prefectul Cătălin Văsii a spus că „există adevăr” în revendicări.

Principalele revendicări ale angajaţilor Prefecturii braşovene au fost trecute pe coli A4, pe care aceştia le-au afişat în timpul protestului care s-a desfăşurat, de la primele ore ale dimineţii, pe holurile instituţiei: echivalarea funcţiilor din instituţia prefectului cu cele publice şi aplicarea echitabilă a Legii salarizării 153/2017.

„De ce grevă generală? Pentru că Guvernul a uitat de noi”, a fost un alt mesaj transmis de funcţionarii braşovenii.

Publicitate

„Dreptul la grevă este prevăzut de Constituţia României şi, aşa cum am mai spus-o şi la precedentele greve, cred că există adevăr în argumentele celor care susţin această grevă. Într-adevăr, drepturile salariale ale angajaţilor din Instituţiile prefectului sunt sub cele ale multor altor categorii profesionale. Cred că trebuie să existe o normalitate şi în ce priveşte plata salariilor”, a declarat prefectul Braşovului, Cătălin Văsii.

Conform acestuia, activitatea în aproape toate serviciile a fost suspendată, cu excepţia Paşapoartelor, Înmatriculărilor auto şi Permiselor.

Sindicatele angajaţilor din Instituţiile Prefectului cer transferarea angajaţilor din funcţii teritoriale la funcţii de stat şi trecerea din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în cea a Secretariatului General al Guvernului (SGG), după cum a arătat, duminică, Stelica Bordea, liderul Sindicatului din Instituţia Prefectului Buzău, afiliat „Egalitatea”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes